Голос надії: тенор Андреа Бочеллі виступить у Києві з Людмилою Монастирською, Джамалою і Тіною Кароль

17.08.2021
Голос надії: тенор Андреа Бочеллі виступить у Києві з Людмилою Монастирською, Джамалою і Тіною Кароль

Андреа Бочеллі співатиме в Києві у День Незалежності. (Фото надане менеджментом артиста.)

Маестро Андреа Бочеллі — легенда, улюблений тенор світу, володар «Греммі» та номінант «Еммі», шести престижних премій Classic BRIT Awards та семи не менш знакових нагород World Music Awards — співатиме у Києві 24 серпня у концерті «Голос моєї душі».

 

Співак неодноразово визнаний найкращим світовим класичним виконавцем італійської вокальної традиції. Серед його слухачів були, зокрема, чотири президенти США та члени Британської королівської сім’ї.

 

Понад 40 мільйонів глядачів онлайн по всьому світові об’єднав концерт надії маестро Бочеллі у пасхальну неділю в символічно порожньому Міланському соборі у розпал пандемії коронавірусу в 2020-му.


У Києві маестро співатиме з солістками Національної опери України Тамарою Калінкіною i примадонною зі світовим ім’ям Людмилою Монастирською, а також переможницею Євробачення Джамалою і Тіною Кароль.

 

Дійство відбуватиметься на площі Конституції, біля Верховної Ради і Маріїнського палацу, в супроводі Національного симфонічного оркестру під керівництвом Володимира Сіренка та за участі Національного українського народного хору України імені Григорія Верьовки. Оркестром диригуватиме всесвітньо відомий італієць Марчелло Рота.


Приурочений до 30-річчя відновлення Незалежності України концерт стане виявом підтримки створення Центру сучасного мистецтва — музею українського художника Івана Марчука.

 

Він — лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, член Золотої гільдії Римської академії сучасного мистецтва, який створив власну техніку живопису «пльонтанізм».

 

Є єдиним українцем, що потрапив до рейтингу «100 геніїв сучасності» британської газети The Daily Telegraph у 2007 році. Автор близько 5 тисяч полотен, представив понад 200 монографічних виставок, його твори є в музеях і приватних колекціях на п’яти континентах.


Варто акцентувати, що головна ідея створення Центру сучасного мистецтва — музею Івана Марчука полягає в широкій репрезентації і промоції загалом українського мистецтва.

 

Втілення цієї ідеї має на меті побудову інноваційного арт-простору, який показуватиме творчість усіх сучасних митців.


Для реалізації­ ініціативи створено благодійний фонд ModernArtFoundation, який спільно ще з кількома партнерами є співорганізатором концерту «Голос моєї душі».

 

Так називається і перший цикл робіт Івана Марчука. Кожен гість матиме унікальну нагоду долучитися до фандрайзингового заходу, зробивши внесок на реалізацію проєкту Центру сучасного мистецтва — музею Івана Марчука.