Складний вихiд iз пустелi: в УАФ на посаді тренера збірної України бачать Сергія Реброва

10.08.2021
Складний вихiд iз пустелi: в УАФ на посаді тренера збірної України бачать Сергія Реброва

Кілька місяців тому Сергій Ребров підписав трудову угоду з командою «Аль-Айн» з ОАЕ. (Фото з сайту sport.ua.)

Футбольна Україна затамувала подих в очікуванні нового тренера національної збірної.

 

Після завершення співпраці Андрія Шевченка з Українською асоціацією футболу «синьо-жовтим» узялися оперативно шукати нового наставника, котрий зумів би допомогти команді стати учасником фінальної частини ЧС-2022.

 

На початку вересня українську збірну чекає три відповідальні поєдинки планетарної кваліфікації, від підсумків котрих багато в чому залежатиме їхнє турнірне майбутнє.

 

Після трьох турів відбору синьо-жовта збірна має лише три очки й не має жодних гарантій навіть для виходу в «плей-оф» iз другого місця.


«Нам потрібен штаб, який виведе збірну на ЧС-2022», — зазначив президент УАФ Андрій Павелко напередодні засідання виконкому очолюваної ним організації.


За його словами, в понеділок на зібранні керівний орган УАФ мав би заслухати кандидатів на посаду головного тренера збірної. Остаточне ж затвердження нового очільника національної команди планують зробити в четвер.


Власне Павелко не приховує, що на посту головного тренера збірної України хоче бачити Сергія Реброва. І минулого «вікенду» вже провів iз ним у Києві перемовини.

 

При цьому голова комітету національних збірних УАФ Мирон Маркевич, узагалі не тримаючи інтриги, прямо заявив, що українську збірну очолить Ребров. Щоправда, зi швидким представленням нового наставника збірної в УАФ виникли проблеми.


Клуб з ОАЕ «Аль-Айн», з яким кілька місяців тому Сергій Ребров розпочав співпрацю, не поспішав розривати контракт з українським фахівцем.


За повідомленням місцевих ЗМІ, «Аль-Айн» попервах відповів відмовою на запит УАФ, котра просила дозволу на підписання угоди з Ребровим.


Але Ребров — у Києві, й очевидно, що УАФ зробить усе можливе, аби сам він став біля керма «синьо-жовтих». Схоже, очолюваній Павелком організації просто потрібен додатковий час для узгодження юридичних формальностей з «Аль-Айном». Можливо, справа  у більшій сумі відступних і наразі обидві сторони намагаються знайти фінансовий компроміс.


«Вважаю, що Ребров — це перспектива на кілька відбіркових циклів. Його ми хочемо бачити в збірній. Але є обставини, котрі мають важливе значення, й не потрібно забігати наперед», — зазначив очільник УАФ, маючи на увазі кваліфікаційні кампанії на ЧС-2022 i ЧЄ-2024.


Непереконливо проведені командою Шевченка три перші поєдинки відбору на катарський «мундіаль» не дозволяють його наступнику давати майбутньому роботодавцю серйозні гарантії щодо участі української збірної у фінальній частині турніру.


Існуючі ризики в УАФ розуміють, тож і пропонують новому керманичу роботу на перспективу. Хоча, за словами Павелка, в розмові з Ребровим він почув оптимістичні налаштування й щодо ЧС-2022.
Хай там як, а брати команду на половині дороги — ризикований проєкт.

 

Якщо ж іще впертість демонструватиме «Аль-Айн», то не виключено, що завершувати кваліфікаційну кампанію на ЧС-2022 доручили б іншому тренеру. Подейкували, що ним мiг бути Мирон Маркевич.

 

Хоча сам спеціаліст заявив, що хоче припинити співпрацю з УАФ. Але зрозуміло, що в Будинку футболу всі чекають на підписання контракту із Сергієм Ребровим.


І вчора з’явилась iнформацiя, що Реброву вдалося домовитись з арабським клубом про розiрвання контракту i вiн готовий працювати зi збiрною України.