Робота на кожен день: куди може податися Андрій Шевченко після Євро-2020

20.07.2021
Робота на кожен день: куди може податися Андрій Шевченко після Євро-2020

Андрій Шевченко вже давно мріє розпочати тренерську роботу в італійському «Мілані». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Відгриміли баталії континентального форуму, й європейський футбол знову занурюється у клубні справи.

 

У Старому світі вже зіграні матчі перших кваліфікаційних етапів єврокубків, i, приміром, «Ференцварош» півзахисника збірної України Олександра Зубкова успішно подолав стартовий бар’єр ЛЧ.

 

Через травму, отриману в дебютному матчі проти Нідерландів, український «вінгер» угорського чемпіона не зміг допомогти «синьо-жовтим» на Євро-2020, але нині він вже «на ходу» й уже з новим наставником намагатиметься вдруге поспіль вивести «Ференцварош» до групового раунду Суперліги.


Минулий сезон був одним із найкращих у новітній історії будапештського клубу. Очолюваний на той час українським спеціалістом Сергієм Ребровим, «Ференцварош» уперше за 25 років пробився до основного раунду чемпіонської Ліги.

 

Але після конфлікту з власником «біло-зелених» Сергій Ребров залишив столицю Угорщини й знову вирушив працювати на Аравійський півострів.


Дехто з футбольних експертів контракт Реброва з «Аль-Айном» з ОАЕ назвав «грою на пониження», утім для самого спеціаліста такий хід — можливість перевести подих, відпочити, а потім узятися за новий виклик, яким, не виключено, для Сергія Станіславовича може стати робота з національною збірною України.


Про те, що нинішній очільник «синьо-жовтих» Андрій Шевченко мріє перейти на роботу в італійський «Мілан», говориться вже давно. Якби не річна затримка зі стартом Євро-2020, певно, Шева вже б співпрацював з милим його серцю клубом.

 

Утім коронавірусна пандемія дещо сплутала наставнику карти. Планувалося, що кінець чотирирічного циклу його роботи зі збірною України має ознаменувати Євро-2020.


Однак до початку фінальної стадії континентального форуму Шевченко ввійшов із «синьо-жовтими» у процес відбору на ЧС-2022 і тепер як відповідальна особистість має зробити непростий вибір між завершенням іще однієї міжнародної кампанії з національною збірною чи початком давно очікуваної кар’єри клубного тренера.


«Робота в клубі — це те, над чим я розмірковую. Я відпрацював зі збірною України п’ять років і тепер можу обміркувати своє майбутнє. Мені б хотілося працювати в клубі», — в коментарі одному з міланських видань сказав Андрій Шевченко.


Тим часом агент Сергія Реброва Шандор Варга натякнув, що в разі переходу Шевченка на клубну роботу саме його клієнт буде головним претендентом на посаду очільника збірної України. Принаймні так бачить розвиток можливих подій найближчого майбутнього президент УАФ Андрій Павелко.


Водночас сам Ребров каже, що про роботу в національній збірній своєї країни мріє кожен тренер.

 

«Але всьому свій час. Ти ніколи не знаєш, що чекає на тебе в майбутньому. Можливо, незабаром у мене буде можливість попрацювати зі збірною України. Але зараз я насолоджуюсь щоденною робою в своєму новому клубі», — наголосив Ребров.