Товар брали і зникали: ув'язнений з поплічниками «кинули» на мільйони 10 великих підприємств по всій Україні

06.07.2021

Тернопільська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо діяльності міжрегіональної злочинної організації та шахрайства у великих розмірах (інкримінуються порушення закону за ч. 1, 2 статті 255 та ч. 3, 4 статті 190 Кримінального кодексу України).

 

Як повідомляє пресслужба  правоохоронного відомства, зловмисники під приводом надання логістичних послуг викрали вантажів на 4,3 мільйона гривень.


Розслідування встановило, що злочинна організація, до складу якої входили 7 осіб, діяла з січня 2019 року на території Тернопільської, Дніпропетровської, Запорізької та інших областей України за наперед розробленим спільним планом i розподілом ролей.

 

При цьому її організатор перебував у місцях позбавлення волі і просто звідти примудрився налагодити схему шахрайських дій під приводом надання логістичних послуг із вантажних перевезень за підробленими документами.


Видаючи себе за перевізників, зловмисники через інтернет-ресурси підшуковували клієнтів, укладали договори з перевезення, надавали власні транспортні засоби і завантажували товар.

 

А після цього транспортні засоби з дорогим товаром «зникали» у невідомому напрямку, а їхнi водії більше не виходили на зв’язок iз потерпілими.


У результаті жертвами стали 10 великих підприємств iз різних регіонів України, товаром яких заволоділи шахраї.

 

Частину викраденої ними продукції, яку вони ще не встигли реалізувати, вилучено, на майно обвинувачених накладено арешт.

 

Розслідування у цій справі здійснювали співробітники слідчого управління Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.