Імпічмент! Відставка! Суд! Активісти оголосили Зеленському підозру в держзраді

30.06.2021
Імпічмент! Відставка! Суд! Активісти оголосили Зеленському підозру в держзраді

У день річниці Конституції, ввечері 28 червня, під стінами офісу президента у Києві люди зібралися на акцію протесту, на якій Володимиру Зеленському було оголошено підозру в держзраді.

 

У такий спосіб активісти нагадали про справу «вагнерівців», про яку широкий загал в Україні вже дещо призабув, а вона знову постала на порядку ден­ному.


«Володимир Зеленський iз гордістю зізнався, що злив секретну інформацію про перебування російських військових злочинців (т.зв. «вагнерівців») тирану і єдиному відкритому геополітичному союзнику Путіна у Європі — Олександру Лукашенку. Зеленський зрадив державні інтереси України», — заявляють організатори акції.


Серед присутніх на акції були колишній голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, волонтер Георгій Тука, перекладач, дипломат Дмитро Чекалкін, волонтерка, військова Маруся Звіробій, режисер Володимир Тихий.

 

На акцію також прийшов батько військового Ярослава Журавля, який загинув минулого року. Його виступу передувало скандування «Герої не вмирають!».


В учасників акції, які прийшли з прапорами різних політичних організацій («Правий сектор», «Рух опору капітуляції», «Демократична сокира»), були плакати з написами «Єрмака у Сибір», «Зелю геть!», «Імпічмент! Відставка! Суд!», «Державну зраду не пробачимо».


Учасників зібрання обурило нещодавнє інтерв’ю президента каналу «1+1», де він розкрив деталі спецоперації із затриманням «вагнерівців», яку в ОП раніше заперечували.

 

Зокрема, він заявив, що історія з затриманням «вагнерівців» у Мінську влітку 2020 року не була операцією України, а що це була ідея інших країн. Володимир Зеленський також сказав, що просив президента Білорусі Олександра Лукашенка видати затриманих «вагнерівців».


Фоліант «Підозра» про держзраду, яку під час заходу активісти зачитали, була довжиною у 1,69 м. Підписати її мали змогу всі бажаючі.


Нагадаємо коротко: 29 липня 2020 року білоруські силовики заявили про затримання 33 бойовиків підконтрольної Кремлю неофіційної приватної військової компанії Вагнера. Через кілька днів, 2 серпня, прокуратура Білорусі обрала їм запобіжний захід у вигляді арешту.

 

У Мінську заявили, що метою бійців ПВК була дестабілізація ситуації в країні перед президентськими виборами. Частина затриманих воювала на Донбасі на боці «ДНР» і «ЛНР».

 

Усупереч клопотанням України про їх екстрадицію Білорусь віддала найманців РФ. Президент України Володимир Зеленський назвав таке рішення несправедливим і таким, що не відповідає «дружнім міждержавним відносинам».