Знову надійне плече: Ломаченко повернувся на ринг упевненою перемогою

30.06.2021
Знову надійне плече: Ломаченко повернувся на ринг упевненою перемогою

Ломаченко переміг Накатані та отримав усну згоду на реванш із Лопесом. (Фото: Top Rank.)

Після болючої та несподіваної поразки Теофімо Лопесу в бою за звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі, до якої додалась ще й травма плеча, майбутнє Василя Ломаченка виглядало туманним. У боксерській спільноті навіть з’явилися чутки, що українець поринув у депресивні думки та готується оголосити про вихід на спортивну пенсію.

 

Однак, завершивши реабілітаційний процес після повторної операції на правому плечі, Василь заявив, що подібну інформацію розповсюджує команда Лопеса, котра всіма силами намагається уникнути бою-реваншу. А він — цілковито сконцентрований на поверненні втрачених поясів.


Зрештою, аби повернути віру у власні сили після майже річного простою, 33-річний українець разом із промоутерами вирішив провести проміжний бій. Суперника обрали непростого — японця Масайоші Накатані, котрий входить до топ-10 легкого дивізіону.

 

У підсумку Василь здобув прогнозовану перемогу, хоча й не без проблем. Вочевидь боксувати «однією рукою» проти представника Японії Ломаченку було не надто легко.

 

До того ж у першому раунді до наявної незручності додалася ще й проблема з розсіченням обличчя, однак не настільки серйозна, щоб у рефері з’явилися підстави для дострокової зупинки бою.


Загалом, поєдинок, який тривав неповні дев’ять раундів, проходив під повним контролем Ломаченка. Постійно підвищуючи темп, Лома спочатку відправив Накатані в нокдаун, а потім змусив рефері зафіксувати його перемогу технічним нокаутом.


«Сьогодні все було добре, ніяких проблем. Мені складно було працювати першим номером, я працював завжди другим, весь час був сконцентрований і сфокусований на своїй атаці. Я контролював своє плече і не давав йому різких рухів», — сказав після перемоги український боксер.


Що цікаво, за перемогою українця у ринг-сайді спостерігав батько та тренер Теофімо Лопеса — Теофімо-старший. Раніше, очікуючи вигідної фінансової пропозиції від промоутерів, команда Лопеса відкидала будь-які можливості реваншу, але, не отримавши бажаного, уже начебто погоджується на бій.


«Ломаченко у бою з Накатані провів класну роботу. Це був чудовий бій, у якому Лома, як я і передбачав, зупинив японця. У нас є контракт iз Top Rank на бій у грудні в Нью-Йорку, я не проти реваншу, я хочу цього», — сказав Лопес-старший.


Але спочатку Лопесу-молодшому необхідно захистити свої пояси в обов’язковому бою з Джорджем Кабмососом, який пройде у серпні. Про це ж говорить і Лома.

 

«Всі бачили, я довів, що варто ще раз боксувати з Лопесом. Давайте організуємо реванш. У нього майбутній бій iз Камбососом, я чекаю. Виграй свій бій, і давай проведемо реванш», — сказав українець у посланні до Лопеса.


Проте, попри попередню готовність Лопесів влаштувати реванш, усе ще може змінитись, оскільки американці уже неодноразово відмовлялись від своїх планів.

 

При цьому саме сім’я Лопесів на правах володарів чемпіонських поясів, схоже, диктуватиме фінансові умови. Так, менеджер Лопеса-молодшого Девід Макуотер каже, що його клієнт готовий битися хоч завтра, акщо Ломаченко погодиться на той гонорар, який отримав Лопес у першому бою з українцем.

 

«Ми готові швидко організувати бій, якщо Ломаченко погодиться з тим (1,35 мільйона доларів), на що погодилися тоді ми. На перший бій Теофімо вийшов без можливості реваншу, а з нами поводилися, як iз лайном. Тож Ломаченко може битися з нами, якщо прийме наші умови, або нехай шукає інші варіанти», — так прокоментував перспективи реваншу Макуотер.