На Черкащині автопарк «швидкої» поповнився 22 автівками

25.06.2021

Ключі від цих авто вручив бригадам «швидкої» голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко.


Як повідомили «УМ»  у Черкаській ОДА, вісім автомобілів було при­дбано завдяки фінансуванню з державного­ бюджету, 14 — власним коштом обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Загалом спрямували на придбання нового автотранспорту близько 44 млн грн.


За словами Олександра Скічка, понад 193 тисячі викликів за рік, «ковідне» навантаження, часто екстремальні умови роботи — такі будні черкаських медиків, які працюють на «швидкій».  


«Їхня передова — життя і здоров’я черкащан», — говорить пан Олександр і запевняє, що поповнення медичного автопарку — не останній такий «транш» до кінця року.


Як розповідає Ірина Назарок iз Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги, чотири автомобілі «швидкої» залишаться у Черкасах, по одній автівці отримали Драбів, Золотоноша, Вереміївка, Червона Слобода, Канів, Корсунь-Шевченківський, Кам’янка, Лисянка, Тальне, Шпола, Катеринопіль, Умань, Маньківка, Жашків, Монастирище. Ще два автомобілі отримав відділ реагування на надзвичайні ситуації.


«Швидкі» типу «В» та «С» на базі Citroеn Jumper і Volkswagen Crafter мають усе необхідне медичне устаткування. Ці авто підходять для проведення реанімаційних заходів за межами стаціонару та транспортування пацієнтів у вкрай важкому стані, зокрема й зі складним перебігом коронавірусної хвороби», — зазначає Ірина Назарок.


Нагадаємо, що до складу  Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф входять п’ять станцій швидкої допомоги. Наразі в автопарку установи — півтори сотні автомобілів, 56 з яких уже підлягають списанню, адже перевищили строк експлуатації в рази.