Двоє на лавочці: 82-річний іспанець зробив коханій неймовірно зворушливий сюрприз

15.06.2021

Подружня пара пенсіонерів — Мануель та Марія Суто — з маленького іспанського містечка Естрада дуже полюбляє щоденні прогулянки удвох.

 

Проте з кожним роком їм усе важче дається цей традиційний моціон, оскільки 79-річна дружина сеньйора Мануеля страждає на артроз, тому фізичне навантаження на суглоби завдає їй сильного болю, відповідно, під час прогулянок сеньйора Марія потребує деякого перепочинку.

 

Тому 82-річний чоловік пані Марії й попрохав місцеву владу поставити на маршруті їхніх прогулянок лавочку, на якій літні люди могли б перепочивати.

 

Звісно, чиновники — вони й в Іспанії чиновники, тож прохання пенсіонера було проігнороване. Проте пан Суто не здався.


Сеньйор Мануель усе життя пропрацював токарем, а вдома в нього залишилася маленька майстерня з інструментом, тому він вирішив змайструвати лавочку самостійно.

 

Для цього купив дошки, а все решту зробив сам. Для того, щоб це був сюрприз дружині, пан Суто домовився з власником місцевої крамнички, що вночі поставить біля неї свою лавочку,  той не заперечував.

 

Тепер це місцева пам’ятка, і хоча столярний виріб вийшов дещо грубуватим, адже Мануель потратив для його виготовлення лише пів години і вважає, що його варто було б відшліфувати та покрити лаком, проте мешканці Естради оцінили цей порух душі турботливого чоловіка.

 

«Дружина була у захваті, а я отримав обійми й поцілунки», — поділився враженнями пан Суто.


Оскільки лавочка набуває популярності, Мануелю навіть довелося зробити на ній напис: «Поважайте. Для літніх людей». Проте у слові «літніх» пан Суто допустив помилку, що тут-таки помітили місцеві грамотії.

 

Але чоловік не засмучується: «Я не ходив до школи, а все життя працював, як і моя дружина. Вона ніколи не припиняла працювати».

 

Сусіди почали замовляти в Мануеля й собі лавочки, проте чоловік чемно відповідає, що зробив лише одну таку — для своєї дружини.