Битва з «тінями»: проукраїнські сили Харкова домовились про єдиного кандидата на вибори мера

08.06.2021

Ще на початку травня партії патріотичного флангу повідомили про готовність узгодити спільну кандидатуру на жовтневі вибори мера Харкова.

 

Переговори тривали кілька тижнів, у них взяли участь більше десяти політичних організацій та рухів.


Але швидкого дива поки що не трапилося. Учасники процесу тільки-но повідомили про підписання меморандуму, яким зобов’язалися підтримувати стратегічне партнерство під час перегонів і продовжити далі узгодження єдиного кандидата.

 

«Це необхідний і важливий крок у процесі переговорів і перший офіційний документ, спільно розроблений і погоджений партіями, — прокоментували ситуацію на своїй сторінці у фейсбуцi члени «Демократичної сокири». — Ми впевнені, що перемовини будуть i надалі йти результативно і завершаться висуванням єдиного кандидата від патріотично-демократичних партій».


Хто ним може бути і чиї кандидатури обговорюються в принципі, наразі невідомо, оскільки учасники переговорів не розголошують жодних подробиць. 

 

«Тривають перемовини між лібералами, демократами, націоналістами. Процес складний, але у нас єдина мета, — повідомив представник ВО «Свобода» Юрій Нехода. — Всі готові, а там — як вийде. Звісно, в нас є певні умови щодо майбутнього єдиного кандидата, але будемо узгоджувати, будемо шукати консенсуси».


До учасників закритих переговорів iз проханням пришвидшити процес звернувся недавно і письменник Сергій Жадан. Він нагадав патріотам, що реагувати на суспільні запити і очікування — це їхнє не лише персональне право, а й, перш за все, — обов’язок.

 

«Здається, саме зараз, у найближчі пару місяців, у вас є вибір — спробувати зробити майже неможливе і все-таки визначитися з єдиною кандидатурою чи залишитися безіменними статистами в епічній битві міцних господарників».


Під личиною останніх наразі виступають одразу дві тіні Геннадія Кернеса — Ігор Терехов та Михайло Добкін.

 

Обидва претендують на роль кращого спадкоємця політики нині покійного мера і борються за право продовжити його господарську справу. Їхній двобій уже кілька місяців не покидає місцевий інформаційний простір, тому втиснутися комусь третьому в цю історію буде досить складно.

 

Проукраїнські ж політики Харкова, схоже, знову воюють винятково між собою, традиційно наступаючи на старі граблі.