Зараз, коли у продажу так багато редиски, апетитним для всієї родини може стати салат «Весняний».
Він простий у приготуванні і насичений за смаком, а ще допоможе вам поповнити запаси вітамінів.
Для приготування знадобиться не лише молода редиска, а й зелена цибуля, селера, а ще картопля, огірок, цибуля ріпчаста. Порція розрахована на чотирьох осіб.
Отже, знадобиться: два мариновані огірки, 200 грамів редиски, 2 ріпчасті цибулини та 2 червоні, 4 зелені цибулини, 2 стебла селери, 4 картоплини.
Для заправки потрібно мати соєвий соус — 4 ст. л., оцет (столовий) — 1 ст. л., зерниста гірчиця — 1 ст. л., оливкова олія — 2 ст. л., суміш свіжомелених перців — чверть чайної ложки.
На приготування, зазвичай, витрачається 15 хвилин, за умови, якщо вже маєте готову картоплю — її радимо відварити у мундирі заздалегідь. Далі чистимо і ріжемо всі три види цибулі (ріпчасту тонкими півкільцями). Хоча, можна брати якийсь один вид цибулі, приміром, тільки зелену, і це теж буде смачно.
Якщо у вас тільки ріпчаста цибуля, то радимо її замаринувати. Вже нарізану обдаємо окропом, через хвилину воду зливаємо і поливаємо оцтом, відставляємо на кілька хвилин маринуватися.
Селеру ріжемо тонкими смужками, а маринований огірок і редис — півкільцями.
Потім холодну картоплю чистимо від «мундиру», ріжемо кубиками й додаємо до овочів. Віджимаємо мариновану цибулю, кладемо до овочів.
У цьому салаті дуже смачна виходить заправка. Для цього змішуємо оливкову олію, гірчицю з зернами, наливаємо соєвий соус. Поливаємо салат такою заправкою і перемішуємо.
Радимо дати цьому салату трішки постояти, можна хоча б хвилин 10, але не в холоді. Такі салати дуже апетитні, коли мають кімнатну температуру.
І наостанок, при подачі смакоти «Весняної» до столу не забудьте посипати салат зеленою цибулею і меленою сумішшю перців.
Обіцяємо, що цей салат сподобається усій вашій родині.