Край, який надихав своєю кухнею класиків: топ смачних рецептів із Полтавщини
Кожен регіон України має свої особливості, традиції, кулінарні спеціалітети, свої візерунки для вишиванок та кольори. >>
Цей салат сподобається всій вашій родині.
Зараз, коли у продажу так багато редиски, апетитним для всієї родини може стати салат «Весняний».
Він простий у приготуванні і насичений за смаком, а ще допоможе вам поповнити запаси вітамінів.
Для приготування знадобиться не лише молода редиска, а й зелена цибуля, селера, а ще картопля, огірок, цибуля ріпчаста. Порція розрахована на чотирьох осіб.
Отже, знадобиться: два мариновані огірки, 200 грамів редиски, 2 ріпчасті цибулини та 2 червоні, 4 зелені цибулини, 2 стебла селери, 4 картоплини.
Для заправки потрібно мати соєвий соус — 4 ст. л., оцет (столовий) — 1 ст. л., зерниста гірчиця — 1 ст. л., оливкова олія — 2 ст. л., суміш свіжомелених перців — чверть чайної ложки.
На приготування, зазвичай, витрачається 15 хвилин, за умови, якщо вже маєте готову картоплю — її радимо відварити у мундирі заздалегідь. Далі чистимо і ріжемо всі три види цибулі (ріпчасту тонкими півкільцями). Хоча, можна брати якийсь один вид цибулі, приміром, тільки зелену, і це теж буде смачно.
Якщо у вас тільки ріпчаста цибуля, то радимо її замаринувати. Вже нарізану обдаємо окропом, через хвилину воду зливаємо і поливаємо оцтом, відставляємо на кілька хвилин маринуватися.
Селеру ріжемо тонкими смужками, а маринований огірок і редис — півкільцями.
Потім холодну картоплю чистимо від «мундиру», ріжемо кубиками й додаємо до овочів. Віджимаємо мариновану цибулю, кладемо до овочів.
У цьому салаті дуже смачна виходить заправка. Для цього змішуємо оливкову олію, гірчицю з зернами, наливаємо соєвий соус. Поливаємо салат такою заправкою і перемішуємо.
Радимо дати цьому салату трішки постояти, можна хоча б хвилин 10, але не в холоді. Такі салати дуже апетитні, коли мають кімнатну температуру.
І наостанок, при подачі смакоти «Весняної» до столу не забудьте посипати салат зеленою цибулею і меленою сумішшю перців.
Обіцяємо, що цей салат сподобається усій вашій родині.
Кожен регіон України має свої особливості, традиції, кулінарні спеціалітети, свої візерунки для вишиванок та кольори. >>
«Ходить гарбуз по городу, питається свого роду...» — цей вірш знайомий кожному українцю змалечку, більшість вважає його народним, інші приписують його авторство Олені Пчілці — матері нашої славної Лесі Українки, а насправді його написав царський генерал Володимир Александров. >>
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Пряну сливу я готую давно — її рецепт мені розказала одна їмость ще у 80-х, коли з консервації у магазинах були лише зелені помідори, огірки-калоші (за розміром і смаком) та кабачки кружальцями. >>
Торгові мережі сьогодні можуть задовольнити будь-який вибагливий смак, але не кожен гаманець, адже ціни стрибають наввипередки. >>
Словосполучення «галицькі пляцки» стало вже мемом, брендом, міфом, а взагалі-то просто надзвичайно смачним, вигадливим, креативним, красивим десертом, яким залюбки ласують і вдома, і в гостині, і в кав’ярнях, і в мережевих крамничках. >>