Подався в хащі за улюбленим песиком: під Черкасами 6-річного хлопчика цілу ніч шукали в лісі

01.06.2021
Подався в хащі за улюбленим песиком: під Черкасами 6-річного хлопчика цілу ніч шукали в лісі

Малий Сашко вже вдома. (Фото з фейсбуку.)

Щасливо завершилися нічні пошуки зниклої дитини під Черкасами у селі Свидівок.

 

Там у ніч із суботи на неділю люди розшукували шестирічного Сашка Добровольського. Малий зник увечері після 20-ї години. Гуляв на подвір’ї біля соснового лісу, а потім як крізь землю провалився.


Як розповідає «УМ» речниця черкаської обласної поліції Зоя Вовк, спочатку батьки з родичами шукали дитину самотужки, а після 23-ї години звернулися по допомогу до поліції, бо дитини ніде не було.

 

Тоді терміново по тривозі було піднято поліцейських Черкаського районного управління, батальйону поліції особливого призначення, ювенальної превенції, сектору протидії домашньому насильству, кінологічної служби, а також військовослужбовців Національної гвардії.

 

Допомагали з пошуками інспектори роти з обслуговування водних об’єктів управління патрульної поліції, які обстежували лісові хащі за допомогою тепловізорів.


«Оголошення про розшук дитини поширили у соціальних мережах, на що відгукнулися небайдужі черкащани та приєдналися до пошукових груп. Пошуки ускладнювала ніч та те, що Сашко не відгукувався, коли його кликали. Оскільки хлопчик має розлади аутистичного спектра, то погано розмовляє», — говорить пані Зоя.


Люди обстежили квадрат у межах 10 кілометрів. Перевіряли хащі та водно-болотні угіддя. Всі вірили, що хлопчик обов’язково знайдеться живим та неушкодженим.


І малого, на щастя, таки знайшли під ранок. На нього натрапили місцеві жителі. Він, зляканий, сидів неподалік болота, обіймаючи свого вірного чотирилапого друга, і плакав.

 

Як з’ясувалося, звечора Сашко грався у дворі, а коли його улюблений собака Амур вибіг на вулицю, хлопчик подався за ним. Пес повів малого до лісу, а там обоє і заблукали.


«На щастя, з дитиною все добре. Хлопчика доставили додому та передали родичам. Дякуємо всім, хто допомагав черкаським поліцейським. Разом ми можемо більше. Це той випадок, коли пошуки завершилися о 5:30 ранку, а сльози радості досі не сходять з очей», — зворушливо підсумовує Зоя Вовк.