На Софійській площі — як у Ла Скала: у концерті просто неба в Києві співатимуть Оксана Дика і Валентина Плужнікова

28.05.2021
На Софійській площі — як у Ла Скала: у концерті просто неба в Києві співатимуть Оксана Дика і Валентина Плужнікова

Оксана Дика — Тоска в однойменній опері. На музичному фестивалі в Торре дель Лаго.

У столиці зірки оперної сцени Оксана Дика, Валентина Плужнікова, Євген Орлов, Віталій Білий та Олексій Пальчиков 5 червня співатимуть у концерті просто неба на Софійській площі у супроводі симфонічного оркестру та хору Київського муніципального театру опери та балету.

 

Завдяки цьому проєкту авторства Анатолія Солов’яненка-молодшого українська публіка  рік у рік має щасливу можливість слухати на open-air-концертах наших співаків, що стали окрасою кращих оперних сцен світу.


На радість опероманів, зірки першої величини знаходять час і можливість між своїми гучними зарубіжними ангажементами в Teatro alla Scala, Metropolitan Opera, Staatsoper Hamburg, Deutsche Oper Berlin заспівати в Україні.

 

Почути їх — таких різних, таких бездоганних і таких талановитих — на одній сцені в один день та ще й безкоштовно — велика удача.      Звучатиме музика: Пуччіні, Доніцетті, Россіні, Бізе, Гуно, Верді, Сен-Санса, Лисенка.


Так, Оксана Дика — володарка гнучкого голосу сопрано яскравого тембрального забарвлення повного діапазону, співачка з яскравим талантом драматичної виконавиці. Учениця легендарної Марії Стеф’юк ще студенткою стала лавреаткою міжнародних конкурсів співаків.

 

2011 року молода українська оперна співачка виступила на сцені прославленого міланського театру Ла Скала, де підкорила вимогливу італійську публіку в заголовній партії опери «Тоска» Джакомо Пуччіні.

 

Молитва Тоски звучатиме і в концерті 5 червня. Оксана Дика живе в Італії, в Тоскані, в місті Лукка — на батьківщині великих композиторів Луїджі Боккеріні і Джакомо Пуччіні. Її чоловік — італійський оперний співак Габріель Вівіані.


Наймолодша учасниця гранд-концерту, володарка надзвичайно красивого й сильного мецо-сопрано Валентина Плужнікова. Вона була фіналісткою та дипломантом міжнародного конкурсу вокалістів у Австрії — Internationaler Gesangswettbewerb Feruccio Tagliavini, потрапила у фінал знакового для вокалістів міжнародного конкурсу ім. Єви Мартон, отримавши дві нагороди: навчання в Мілані та участь в угорському фестивалі Bartok Plus Opera Festival, здобула звання лауреата та спеціальну премію Лючії Валентіні Террані на Міжнародному конкурсі Iris Adami Corradetti (Падуя, Італія). Переможниця одного з найстаріших і найскладніших міжнародних вокальних змагань — конкурсу Tenor Vinas Competition в іспанській Барселоні. Наразі — на стажуванні в Metropolitan Opera.


Баритон Віталій Білий — соліст театру Ла Скала, Віденської опери, лауреат численних міжнародних конкурсів, зокрема конкурсу М. Кабальє і Operalia Пласідо Домінго. Гордість одеської вокальної школи — зірка світової опери. Його охоче запрошують виступати з провідними партіями в оперні театри Нью-Йорка, Парижа, Лондона, Берліна, Венеції, Мюнхена, Сан-Франциско.


Тенор Олексій Пальчиков стажувався в Паризькій опері, де співав в одному касті зі світовими оперними зірками у постановках опер Глюка, Моцарта, Бріттена, Ріхарда Штрауса, Верді, Доніцетті. Став фіналістом Міжнародного конкурсу BBC Singer of the World, після чого був запрошений до Паризької опери.

 

З 2017 року — соліст Гамбурзької Опери. Володар унікально гнучкого, прозорого тембру — затребуваний характерник. Його цінують як талановитого актора, здатного переконливо втілювати широку палітру образів — від комічного до драматичного.
А вже скоро всі вони — у Києві.