Традиції та новаторство: смачні рецепти до великоднього столу
Великдень — великий день, коли життя бере верх над смертю, а добро перемагає зло, — ми, українці, шануємо чи не найбільше серед усіх свят. >>
Обмаль цукру — максимум насолоди. (Фото з сайту klopotenko.com.)
Напевно, немає такої людини, яка не любить солодощі.
Бо коли ми вживаємо солодке, в нашому організмі підвищується рівень ендорфінів, що викликає відчуття насолоди.
Відтак поняття «солодощі» і «задоволення» дійсно взаємозв’язані.
Батончики полюбляють і дорослі, й малі. Це зручний перекус для батьків на роботі та для дітей у школі.
Батончик може бути ще й корисним, якщо його не в магазині купите, а приготуєте самостійно за рецептом Євгена Клопотенка.
Для приготування вівсяного батончика нам потрібно: 100 г вівсяних пластівців, 2 ст. л. цільнозернового борошна, 1 ч. л. меленої кориці, 50 г вершкового масла (або кокосової олiї), 50 мл соняшникової олії, 80 г меду, 1 ст. л. цукру, 150 г родзинок, 100 г мигдалю (або волоських горіхів), дрібка солі.
У миску насипте 100 г вівсяних пластівців. Додати борошно, кокосову олію або вершкове масло, дрібку солі, мелену корицю, олію, мед, цукор, родзинки і подрібнений мигдаль. Усе ретельно перемішати.
Візьміть формочку для запікання, вистеліть пергаментом та викладіть усю масу. Потрібно дуже щільно утрамбувати суміш, зробіть це за допомогою ложки.
Далі поставте формочку в духовку і випікайте при температурі 160 градусів упродовж 30-35 хв.
Потім дайте повністю охолонути та покладiть у холодильник мінімум на одну годину, а ще краще — на ніч, щоб вміст стабілізувався.
Тепер можна нарізати на шматочки у вигляді батончиків. Насолоджуйтеся!
Карина ФУРДИК
Великдень — великий день, коли життя бере верх над смертю, а добро перемагає зло, — ми, українці, шануємо чи не найбільше серед усіх свят. >>
Нещодавно натрапила на спогади історикині Наталії Полонської-Василенко про її колег, друзів, однодумців, які становили цвіт української нації початку двадцятого століття. >>
Смажена картопля, картопля фрі — ну хто встоїть проти цієї смакоти?! >>
Тернопілля посідає скромне місце щодо внутрішнього туризму в Україні, хоча за кількістю замків воно могло б посперечатися зі своєю сусідкою — Львівщиною. >>
Лососеві чи інші преміальні види риби сьогодні на вагу золота, тож далеко не всім по кишені. >>
Ще з дитинства нас привчали, що викидати продукти чи, тим паче, готову їжу — великий гріх, адже люди орали, сіяли... >>