Такий цимес — пальчики оближеш! Смачні рецепти страв єврейської кухні
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Обмаль цукру — максимум насолоди. (Фото з сайту klopotenko.com.)
Напевно, немає такої людини, яка не любить солодощі.
Бо коли ми вживаємо солодке, в нашому організмі підвищується рівень ендорфінів, що викликає відчуття насолоди.
Відтак поняття «солодощі» і «задоволення» дійсно взаємозв’язані.
Батончики полюбляють і дорослі, й малі. Це зручний перекус для батьків на роботі та для дітей у школі.
Батончик може бути ще й корисним, якщо його не в магазині купите, а приготуєте самостійно за рецептом Євгена Клопотенка.
Для приготування вівсяного батончика нам потрібно: 100 г вівсяних пластівців, 2 ст. л. цільнозернового борошна, 1 ч. л. меленої кориці, 50 г вершкового масла (або кокосової олiї), 50 мл соняшникової олії, 80 г меду, 1 ст. л. цукру, 150 г родзинок, 100 г мигдалю (або волоських горіхів), дрібка солі.
У миску насипте 100 г вівсяних пластівців. Додати борошно, кокосову олію або вершкове масло, дрібку солі, мелену корицю, олію, мед, цукор, родзинки і подрібнений мигдаль. Усе ретельно перемішати.
Візьміть формочку для запікання, вистеліть пергаментом та викладіть усю масу. Потрібно дуже щільно утрамбувати суміш, зробіть це за допомогою ложки.
Далі поставте формочку в духовку і випікайте при температурі 160 градусів упродовж 30-35 хв.
Потім дайте повністю охолонути та покладiть у холодильник мінімум на одну годину, а ще краще — на ніч, щоб вміст стабілізувався.
Тепер можна нарізати на шматочки у вигляді батончиків. Насолоджуйтеся!
Карина ФУРДИК
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Пряну сливу я готую давно — її рецепт мені розказала одна їмость ще у 80-х, коли з консервації у магазинах були лише зелені помідори, огірки-калоші (за розміром і смаком) та кабачки кружальцями. >>
Торгові мережі сьогодні можуть задовольнити будь-який вибагливий смак, але не кожен гаманець, адже ціни стрибають наввипередки. >>
Словосполучення «галицькі пляцки» стало вже мемом, брендом, міфом, а взагалі-то просто надзвичайно смачним, вигадливим, креативним, красивим десертом, яким залюбки ласують і вдома, і в гостині, і в кав’ярнях, і в мережевих крамничках. >>
Ми настільки звикли в нашому раціоні до помідорів, що навіть не замислюємося над їх походженням і тим, яким чином вони потрапили на наш стіл і хто завіз їх на наш континент. >>
Вродило цього року і збіжжя, і городини, й особливо фруктів, та так, що й віття ламається — тільки й встигай готувати та переробляти. >>