Різдвяні смаколики, без яких і свято не свято — рецепти
Як кажуть, хочеш насмішити Бога — розкажи йому про свої плани. >>
Домашнє морозиво найкорисніше.
Для багатьох людей морозиво — це смак дитинства.
Заморожений десерт, який полюбляють всі та від якого неможливо відмовитися в спекотну пору року.
Вершкове, ванільне, шоколадне, фісташкове, фруктове — ось він, смак дитинства!
Сьогодні морозиво можна купити в кожному магазині. Та якщо ви хочете насолодитися справді смачним та якісним замороженим десертом, приготуйте його самостійно.
Для приготування ванільного морозива нам потрібно: 250 мл вершків (33%), 250 мл молока (3,2%), 2 жовтки, 120 г цукру, ваніль.
У миску з вершками додайте молоко та ваніль. Прогрійте на вогні, але не доводьте до кипіння. В іншій мисці змішайте цукор з яйцями та злегка збийте вінчиком.
Візьміть каструльку та змішайте тепле молоко з яйцями. Далі поставте суміш на маленький вогонь і не забувайте постійно помішувати.
З часом суміш має густішати, це означає, що потрібно каструльку зняти з вогню та дати охолонути. Перелийте морозиво в лоток та залиште його в морозилці на 6-8 годин.
Якщо ж ви полюбляєте шоколадне морозиво, то вам потрібно: 4 яйця, 140 г цукрової пудри, 0,4 л вершків (30-33%), 150 г молочного або чорного шоколаду, пачка ванільного цукру.
Спочатку потрібно розтопити шоколад на водяній бані. Далі в окремі мисочки відділити жовтки від білків. Жовтки добре збийте міксером, а білки поставте в холодильник.
До шоколаду додайте збиті жовтки та добре перемішайте суміш.
Дістаньте білки з холодильника, додайте до них цукор та добре збийте міксером. Маємо отримати пишну піну.
Наступний крок: змішайте всі інгредієнти та добре збийте вінчиком.
Потім додайте вершки та перемішайте, зберігаючи при цьому пишність маси. Перелийте морозиво в лоток i залиште його в морозилці на 6-8 годин.
Нехай смакує!
Карина ФУДРИК
Як кажуть, хочеш насмішити Бога — розкажи йому про свої плани. >>
Коли холодець зварений, голубці накручені, гуска запечена, час подумати і про салати, які, без сумніву, стануть окрасою столу. >>
Далеко не всім повезло їсти свіжоспечений хліб просто з печі, коли духмяна скоринка ще гаряча, і запивати його свіжим парним молоком, адже не всі мали чи мають бабусю в селі, яка ще не забула старовинні рецепти приготування домашнього хліба. >>
Нарешті юридично затверджено, що борщ — суто українська національна страва, а далі — справа за народною дипломатією. >>
Дуже важливо, особливо з погляду на сьогодення, відстоювати свою ідентичність, самобутність, щоб ніякі зайди не розповідали нам і світу, що не було й немає української культури, зокрема гастрономічної. >>
Як кажуть, дай Боже здоров’я тим, хто вигадав усі ті приблуди, що полегшують життя нашим ґаздинькам на кухні, і щоб руки в них ніколи не боліли, як то боліли вони у наших бабусь, які все робили руками. >>