Край, який надихав своєю кухнею класиків: топ смачних рецептів із Полтавщини
Кожен регіон України має свої особливості, традиції, кулінарні спеціалітети, свої візерунки для вишиванок та кольори. >>
Домашнє морозиво найкорисніше.
Для багатьох людей морозиво — це смак дитинства.
Заморожений десерт, який полюбляють всі та від якого неможливо відмовитися в спекотну пору року.
Вершкове, ванільне, шоколадне, фісташкове, фруктове — ось він, смак дитинства!
Сьогодні морозиво можна купити в кожному магазині. Та якщо ви хочете насолодитися справді смачним та якісним замороженим десертом, приготуйте його самостійно.
Для приготування ванільного морозива нам потрібно: 250 мл вершків (33%), 250 мл молока (3,2%), 2 жовтки, 120 г цукру, ваніль.
У миску з вершками додайте молоко та ваніль. Прогрійте на вогні, але не доводьте до кипіння. В іншій мисці змішайте цукор з яйцями та злегка збийте вінчиком.
Візьміть каструльку та змішайте тепле молоко з яйцями. Далі поставте суміш на маленький вогонь і не забувайте постійно помішувати.
З часом суміш має густішати, це означає, що потрібно каструльку зняти з вогню та дати охолонути. Перелийте морозиво в лоток та залиште його в морозилці на 6-8 годин.
Якщо ж ви полюбляєте шоколадне морозиво, то вам потрібно: 4 яйця, 140 г цукрової пудри, 0,4 л вершків (30-33%), 150 г молочного або чорного шоколаду, пачка ванільного цукру.
Спочатку потрібно розтопити шоколад на водяній бані. Далі в окремі мисочки відділити жовтки від білків. Жовтки добре збийте міксером, а білки поставте в холодильник.
До шоколаду додайте збиті жовтки та добре перемішайте суміш.
Дістаньте білки з холодильника, додайте до них цукор та добре збийте міксером. Маємо отримати пишну піну.
Наступний крок: змішайте всі інгредієнти та добре збийте вінчиком.
Потім додайте вершки та перемішайте, зберігаючи при цьому пишність маси. Перелийте морозиво в лоток i залиште його в морозилці на 6-8 годин.
Нехай смакує!
Карина ФУДРИК
Кожен регіон України має свої особливості, традиції, кулінарні спеціалітети, свої візерунки для вишиванок та кольори. >>
«Ходить гарбуз по городу, питається свого роду...» — цей вірш знайомий кожному українцю змалечку, більшість вважає його народним, інші приписують його авторство Олені Пчілці — матері нашої славної Лесі Українки, а насправді його написав царський генерал Володимир Александров. >>
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Пряну сливу я готую давно — її рецепт мені розказала одна їмость ще у 80-х, коли з консервації у магазинах були лише зелені помідори, огірки-калоші (за розміром і смаком) та кабачки кружальцями. >>
Торгові мережі сьогодні можуть задовольнити будь-який вибагливий смак, але не кожен гаманець, адже ціни стрибають наввипередки. >>
Словосполучення «галицькі пляцки» стало вже мемом, брендом, міфом, а взагалі-то просто надзвичайно смачним, вигадливим, креативним, красивим десертом, яким залюбки ласують і вдома, і в гостині, і в кав’ярнях, і в мережевих крамничках. >>