У центрі Києва з’явилася арт-інсталяція «Усьому свій час» у формі лави з книжок

19.05.2021
У центрі Києва з’явилася арт-інсталяція «Усьому свій час» у формі лави з книжок

Ось тут можна зручно вмоститися і добре поміркувати.

Незвичайна інсталяція, яка з’явилася в центрі столиці, потішить око киян та гостей міста: її зроблено у формі лави, на яку можна сміливо сідати, викладеної з книг.

 

Арт-об’єкт розташований у Сквері інтелігентів на вулиці Олеся Гончара, 9 — це місце свого часу активісти врятували від забудовників.


Про появу інсталяції повідомив у фейсбуці блогер Олександр Барабошко. Він також розповів, що на ідею цієї лави надихнула зустріч з людиною, яка шукала натхнення для написання своєї першої книги.

 

«І тепер у неї та містян буде місце сили, де можна знайти ресурс, щоб зробити важливі кроки до своєї мрії. Зробити їх саме тоді, коли прийде час, адже «Усьому свій час», — зазначив пан Олександр.
Інсталяцію запроєктував та створив архітектор Роман Литвин, який вбачає в цьому об’єкті прекрасне місце для зустрічей, після яких з’являєтимуться нові книги життя, написані разом.


«Читайте книжки, поважайте дерева, які ними стали. Дерева від впливу людини помирають, наша задача продовжити їм життя у місті, щоб вони встигли сказати людям усе, що думають про них», — зазначив Роман Литвин.


Автори проєкту зауважили: «Лави навмисно виготовлені з дерев різних порід, віку та походження (модрина, дуб, клен-явір). У кожного дерева своя історія. Усі вони у звичних умовах роботи лісгоспів призначені за своєю «якістю» на дрова, тому що хворі, криві, трухляві. Наше завдання — врятувати їх від спалення і продовжити їм життя у місті, щоб передати людям накопичену вікову мудрість і зупинити для роздумів».