Після перемоги в Кубку «Динамо» з партнерами переключився на підготовку до Євро-2020

18.05.2021
Після перемоги в Кубку «Динамо» з партнерами переключився на підготовку до Євро-2020

Долю кубкового фіналу між «Динамо» та «Зорею» в Тернополі вирішив один-єдиний м’яч. (Фото з сайту uaf.ua.)

Після завершення національних чемпіонатів та кубків футбольний сезон в Європі не закінчиться, адже попереду довгоочікуване ЄВРО-2020.

 

Через пандемію коронавірусу його старт довелося відкласти на цілий рік, утім це лише додатково підігріє інтерес до цієї масштабної події.


Національна команда України вже активно готується до ЧЄ. Штаб «синьо-жовтих» на чолі з Андрієм Шевченком вирішив, що навчально-тренувальний процес збірної проходитиме в Харкові. Подалі, так би мовити, від великої кількості допитливих i зацікавлених очей.


У розширеному списку Шевченка фігурує 35 збірників, десять з яких — легіонери. Переважну більшість «іноземців» у таборі збірної чекають після 23 травня, коли в Європі мають закінчитися всі національні першості.

 

А того ж таки дня у Харкові українська команда проведе свій перший iз трьох контрольних поєдинків перед ЧЄ. Опонентом «синьо-жовтих» буде скромний Бахрейн.


Дехто з футбольних експертів відверто дивувався такому вибору Андрія Шевченка, адже на Євро нашу команду чекають значно міцніші суперники — Нідерланди, Австрія, Північна Македонія. Утім за відсутності легіонерського десанту поєдинок проти Бахрейна — добра нагода для тренерського штабу перевірити резерв і здійснити необхідний відсів кадрів.


Зрозуміло, що право на потрапляння до заявки на ЧЄ потрібно буде заслужити.

 

«Відновимо кондиції й будемо показувати на тренуваннях свої найкращі якості й доводити свою необхідність тренерському штабу», — зазначив 19-річний воротар «Шахтаря» Анатолій Трубін.


Переможець у складі збірної України молодіжного чемпіонату світу (до 20 років) динамівець Денис Попов узагалі вперше потрапив до табору головної команди й сподівається, що його зустріч з Андрієм Шевченком буде не останньою.

 

«Враження (від знайомства) хороші. Під час тренування він підказував мені й зауважив, мовляв, нічого страшного, якщо навіть і помилишся іноді. Наступними днями спілкування буде більше і стануть зрозумілішими тренерські очікування», — наголосив Попов.


До збірної футболісти «Динамо» прибули в піднесеному настрої. Мінімальна перемога над «Зорею» у фіналі Кубка країни дозволила «біло-синім» завершити сезон із «треблом».

 

Подібного успіху — виграшу Суперкубка країни, національного чемпіонату та Кубка — «Динамо» досягло лише вдруге в своїй історії. І все це завдяки тренерському генію Мірчi Луческу, котрий за короткий період налаштував «біло-синіх» на переможний лад.

 

«Наші здобутки — на 90 відсотків заслуга Луческу», — наголосив кращий бомбардир динамівської команди Віктор Циганков. А саме його точний удар у додатковий час фіналу приніс перемогу столичній команді над непоступливою «Зорею».

 

Коментуючи вирішальну мить поєдинку, динамівські футболісти розповіли, що результативну комбінацію вони регулярно відпрацьовували на тренуваннях. А сам Мірча Луческу сподівається, що в національній збірній динамівські футболісти матимуть регулярну ігрову практику та допоможуть їй добре виступити на Євро.

ТАБЛО

Кубок України. Фінал. «Динамо» — «Зоря» — 1:0 (Циганков, 98).