Край, який надихав своєю кухнею класиків: топ смачних рецептів із Полтавщини
Кожен регіон України має свої особливості, традиції, кулінарні спеціалітети, свої візерунки для вишиванок та кольори. >>
«Швидкі» пиріжки: мінімум клопоту, максимум насолоди.
Цей рецепт смачних пиріжків із сиром буквально вчора виклала на своїй сторінці у фейсбуці письменниця і поетеса Тетяна Череп-Пероганич. А ми з дозволу авторки вирішили поділитися ним і з читачами «України молодої».
«Цей рецепт тіста і швидкий, і смачний, — розповідає пані Тетяна. — Незважаючи на те, що тісту треба підходити, процес приготування займає зовсім мало часу. А пиріжечки вдаються пухкими і довго не черствіють».
Отже, нам знадобиться: пів склянки води, стільки ж олії та стільки ж цукру. Перемішати та довести до кипіння і охолодити. Треба, щоб суміш була ледь тепла, але не гаряча, наголошує пані Тетяна.
Додати 100 г дріжджів («живих», не сухих) і 4 склянки борошна. Замісити тісто і дати підійти в теплому місці (чекаємо недовго, як тільки збільшиться вдвічі — можна братися до роботи).
«Я пекла пиріжки з сиром. Для цього перетираю домашній сир із цукром, яйцем та ваніллю. Пропорції не скажу — все роблю на око, за смаком, — каже господиня. — Але покласти в пиріжки можна будь-яку начинку — хто що любить. Тісто універсальне, годиться як для солодкої випічки, так і для солоної — з капустою теж вийде смачно».
Зверху пиріжки змащуємо жовтком, збитим із цукром. Та ставимо в духовку. Щойно зарум’яняться, а по квартирі розповзуться смачні аромати — пиріжки готові. Смакуйте на здоров’я!
Кожен регіон України має свої особливості, традиції, кулінарні спеціалітети, свої візерунки для вишиванок та кольори. >>
«Ходить гарбуз по городу, питається свого роду...» — цей вірш знайомий кожному українцю змалечку, більшість вважає його народним, інші приписують його авторство Олені Пчілці — матері нашої славної Лесі Українки, а насправді його написав царський генерал Володимир Александров. >>
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Пряну сливу я готую давно — її рецепт мені розказала одна їмость ще у 80-х, коли з консервації у магазинах були лише зелені помідори, огірки-калоші (за розміром і смаком) та кабачки кружальцями. >>
Торгові мережі сьогодні можуть задовольнити будь-який вибагливий смак, але не кожен гаманець, адже ціни стрибають наввипередки. >>
Словосполучення «галицькі пляцки» стало вже мемом, брендом, міфом, а взагалі-то просто надзвичайно смачним, вигадливим, креативним, красивим десертом, яким залюбки ласують і вдома, і в гостині, і в кав’ярнях, і в мережевих крамничках. >>