Різдвяні смаколики, без яких і свято не свято — рецепти
Як кажуть, хочеш насмішити Бога — розкажи йому про свої плани. >>
«Швидкі» пиріжки: мінімум клопоту, максимум насолоди.
Цей рецепт смачних пиріжків із сиром буквально вчора виклала на своїй сторінці у фейсбуці письменниця і поетеса Тетяна Череп-Пероганич. А ми з дозволу авторки вирішили поділитися ним і з читачами «України молодої».
«Цей рецепт тіста і швидкий, і смачний, — розповідає пані Тетяна. — Незважаючи на те, що тісту треба підходити, процес приготування займає зовсім мало часу. А пиріжечки вдаються пухкими і довго не черствіють».
Отже, нам знадобиться: пів склянки води, стільки ж олії та стільки ж цукру. Перемішати та довести до кипіння і охолодити. Треба, щоб суміш була ледь тепла, але не гаряча, наголошує пані Тетяна.
Додати 100 г дріжджів («живих», не сухих) і 4 склянки борошна. Замісити тісто і дати підійти в теплому місці (чекаємо недовго, як тільки збільшиться вдвічі — можна братися до роботи).
«Я пекла пиріжки з сиром. Для цього перетираю домашній сир із цукром, яйцем та ваніллю. Пропорції не скажу — все роблю на око, за смаком, — каже господиня. — Але покласти в пиріжки можна будь-яку начинку — хто що любить. Тісто універсальне, годиться як для солодкої випічки, так і для солоної — з капустою теж вийде смачно».
Зверху пиріжки змащуємо жовтком, збитим із цукром. Та ставимо в духовку. Щойно зарум’яняться, а по квартирі розповзуться смачні аромати — пиріжки готові. Смакуйте на здоров’я!
Як кажуть, хочеш насмішити Бога — розкажи йому про свої плани. >>
Далеко не всім повезло їсти свіжоспечений хліб просто з печі, коли духмяна скоринка ще гаряча, і запивати його свіжим парним молоком, адже не всі мали чи мають бабусю в селі, яка ще не забула старовинні рецепти приготування домашнього хліба. >>
Нарешті юридично затверджено, що борщ — суто українська національна страва, а далі — справа за народною дипломатією. >>
Дуже важливо, особливо з погляду на сьогодення, відстоювати свою ідентичність, самобутність, щоб ніякі зайди не розповідали нам і світу, що не було й немає української культури, зокрема гастрономічної. >>
Як кажуть, дай Боже здоров’я тим, хто вигадав усі ті приблуди, що полегшують життя нашим ґаздинькам на кухні, і щоб руки в них ніколи не боліли, як то боліли вони у наших бабусь, які все робили руками. >>
Чомусь восени не хочеться кави, а запашного гарячого чаю, обов’язково зі шматком смачного пирога. >>