Традиції та новаторство: смачні рецепти до великоднього столу
Великдень — великий день, коли життя бере верх над смертю, а добро перемагає зло, — ми, українці, шануємо чи не найбільше серед усіх свят. >>
Печиво з горішками.
Печиво — улюблені ласощі для дорослих і дітей. Приготувати його зовсім нескладно, а якщо готувати з друзями чи зі своєю малечею, то ще й дуже весело. Сьогодні радимо приготувати смачне ароматне печиво з арахісом.
Арахіс, або, як його ще називають, «земляний горіх», є дуже корисним, та вживати його потрібно в невеликій кількості. Він містить цілу низку вітамінів та мікроелементів: А, С, Д, Е, магній, кальцій, цинк, натрій, фосфор, калій, марганець. Арахіс зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань, підвищує імунітет, допомагає боротися з інфекціями та сприяє виведенню шлаків та токсинів з організму.
Узагалі, арахіс дуже популярний у кулінарії. Його їдять у сирому, вареному і смаженому вигляді. Земляний горіх додають у закуски, м’ясні та овочеві страви, салати, соуси, кондитерські вироби, випічку та роблять арахісову пасту. Печиво з арахісом може стати улюбленими ласощами вашої сім’ї, воно швидко готується і так само швидко зникає зі столу.
Для приготування печива нам знадобиться: 120 г вершкового масла, 100 г цукрової пудри, 100 г розпушувача, дрібка солі, яйце, 1-1,5 склянки очищеного арахісу, 10 г ванільного цукру та 300 г борошна.
Покладіть у миску 120 г вершкового масла. Додайте 100 г цукрової пудри, дрібку солі та 10 г ванільного цукру. Збийте всі інгредієнти міксером до пишної маси. Окремо збийте яйце, а потім iще раз усе добре перемішайте міксером.
Далі потрібно додати 300 г борошна, 10 г розпушувача i все це знову перемішати, щоб вийшло м’яке тісто. Висипаємо половину арахісу та рівномірно перемішуємо.
Підготуйте деко, застеліть його пергаментом та викладайте на нього наше тісто у вигляді печивка. Відстань між коржиками має бути приблизно 2-3 см. Зверху прикрасьте арахісом, легенько вдавлюючи його в тісто. Розігрійте духовку до 200 градусів та випікайте протягом 12-15 хвилин. Смачного!
Карина ФУРДИК
Великдень — великий день, коли життя бере верх над смертю, а добро перемагає зло, — ми, українці, шануємо чи не найбільше серед усіх свят. >>
Нещодавно натрапила на спогади історикині Наталії Полонської-Василенко про її колег, друзів, однодумців, які становили цвіт української нації початку двадцятого століття. >>
Смажена картопля, картопля фрі — ну хто встоїть проти цієї смакоти?! >>
Тернопілля посідає скромне місце щодо внутрішнього туризму в Україні, хоча за кількістю замків воно могло б посперечатися зі своєю сусідкою — Львівщиною. >>
Лососеві чи інші преміальні види риби сьогодні на вагу золота, тож далеко не всім по кишені. >>
Ще з дитинства нас привчали, що викидати продукти чи, тим паче, готову їжу — великий гріх, адже люди орали, сіяли... >>