Такий цимес — пальчики оближеш! Смачні рецепти страв єврейської кухні
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Печиво з горішками.
Печиво — улюблені ласощі для дорослих і дітей. Приготувати його зовсім нескладно, а якщо готувати з друзями чи зі своєю малечею, то ще й дуже весело. Сьогодні радимо приготувати смачне ароматне печиво з арахісом.
Арахіс, або, як його ще називають, «земляний горіх», є дуже корисним, та вживати його потрібно в невеликій кількості. Він містить цілу низку вітамінів та мікроелементів: А, С, Д, Е, магній, кальцій, цинк, натрій, фосфор, калій, марганець. Арахіс зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань, підвищує імунітет, допомагає боротися з інфекціями та сприяє виведенню шлаків та токсинів з організму.
Узагалі, арахіс дуже популярний у кулінарії. Його їдять у сирому, вареному і смаженому вигляді. Земляний горіх додають у закуски, м’ясні та овочеві страви, салати, соуси, кондитерські вироби, випічку та роблять арахісову пасту. Печиво з арахісом може стати улюбленими ласощами вашої сім’ї, воно швидко готується і так само швидко зникає зі столу.
Для приготування печива нам знадобиться: 120 г вершкового масла, 100 г цукрової пудри, 100 г розпушувача, дрібка солі, яйце, 1-1,5 склянки очищеного арахісу, 10 г ванільного цукру та 300 г борошна.
Покладіть у миску 120 г вершкового масла. Додайте 100 г цукрової пудри, дрібку солі та 10 г ванільного цукру. Збийте всі інгредієнти міксером до пишної маси. Окремо збийте яйце, а потім iще раз усе добре перемішайте міксером.
Далі потрібно додати 300 г борошна, 10 г розпушувача i все це знову перемішати, щоб вийшло м’яке тісто. Висипаємо половину арахісу та рівномірно перемішуємо.
Підготуйте деко, застеліть його пергаментом та викладайте на нього наше тісто у вигляді печивка. Відстань між коржиками має бути приблизно 2-3 см. Зверху прикрасьте арахісом, легенько вдавлюючи його в тісто. Розігрійте духовку до 200 градусів та випікайте протягом 12-15 хвилин. Смачного!
Карина ФУРДИК
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Пряну сливу я готую давно — її рецепт мені розказала одна їмость ще у 80-х, коли з консервації у магазинах були лише зелені помідори, огірки-калоші (за розміром і смаком) та кабачки кружальцями. >>
Торгові мережі сьогодні можуть задовольнити будь-який вибагливий смак, але не кожен гаманець, адже ціни стрибають наввипередки. >>
Словосполучення «галицькі пляцки» стало вже мемом, брендом, міфом, а взагалі-то просто надзвичайно смачним, вигадливим, креативним, красивим десертом, яким залюбки ласують і вдома, і в гостині, і в кав’ярнях, і в мережевих крамничках. >>
Ми настільки звикли в нашому раціоні до помідорів, що навіть не замислюємося над їх походженням і тим, яким чином вони потрапили на наш стіл і хто завіз їх на наш континент. >>
Вродило цього року і збіжжя, і городини, й особливо фруктів, та так, що й віття ламається — тільки й встигай готувати та переробляти. >>