Різдвяні смаколики, без яких і свято не свято — рецепти
Як кажуть, хочеш насмішити Бога — розкажи йому про свої плани. >>
Печиво з горішками.
Печиво — улюблені ласощі для дорослих і дітей. Приготувати його зовсім нескладно, а якщо готувати з друзями чи зі своєю малечею, то ще й дуже весело. Сьогодні радимо приготувати смачне ароматне печиво з арахісом.
Арахіс, або, як його ще називають, «земляний горіх», є дуже корисним, та вживати його потрібно в невеликій кількості. Він містить цілу низку вітамінів та мікроелементів: А, С, Д, Е, магній, кальцій, цинк, натрій, фосфор, калій, марганець. Арахіс зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань, підвищує імунітет, допомагає боротися з інфекціями та сприяє виведенню шлаків та токсинів з організму.
Узагалі, арахіс дуже популярний у кулінарії. Його їдять у сирому, вареному і смаженому вигляді. Земляний горіх додають у закуски, м’ясні та овочеві страви, салати, соуси, кондитерські вироби, випічку та роблять арахісову пасту. Печиво з арахісом може стати улюбленими ласощами вашої сім’ї, воно швидко готується і так само швидко зникає зі столу.
Для приготування печива нам знадобиться: 120 г вершкового масла, 100 г цукрової пудри, 100 г розпушувача, дрібка солі, яйце, 1-1,5 склянки очищеного арахісу, 10 г ванільного цукру та 300 г борошна.
Покладіть у миску 120 г вершкового масла. Додайте 100 г цукрової пудри, дрібку солі та 10 г ванільного цукру. Збийте всі інгредієнти міксером до пишної маси. Окремо збийте яйце, а потім iще раз усе добре перемішайте міксером.
Далі потрібно додати 300 г борошна, 10 г розпушувача i все це знову перемішати, щоб вийшло м’яке тісто. Висипаємо половину арахісу та рівномірно перемішуємо.
Підготуйте деко, застеліть його пергаментом та викладайте на нього наше тісто у вигляді печивка. Відстань між коржиками має бути приблизно 2-3 см. Зверху прикрасьте арахісом, легенько вдавлюючи його в тісто. Розігрійте духовку до 200 градусів та випікайте протягом 12-15 хвилин. Смачного!
Карина ФУРДИК
Як кажуть, хочеш насмішити Бога — розкажи йому про свої плани. >>
Далеко не всім повезло їсти свіжоспечений хліб просто з печі, коли духмяна скоринка ще гаряча, і запивати його свіжим парним молоком, адже не всі мали чи мають бабусю в селі, яка ще не забула старовинні рецепти приготування домашнього хліба. >>
Нарешті юридично затверджено, що борщ — суто українська національна страва, а далі — справа за народною дипломатією. >>
Дуже важливо, особливо з погляду на сьогодення, відстоювати свою ідентичність, самобутність, щоб ніякі зайди не розповідали нам і світу, що не було й немає української культури, зокрема гастрономічної. >>
Як кажуть, дай Боже здоров’я тим, хто вигадав усі ті приблуди, що полегшують життя нашим ґаздинькам на кухні, і щоб руки в них ніколи не боліли, як то боліли вони у наших бабусь, які все робили руками. >>
Чомусь восени не хочеться кави, а запашного гарячого чаю, обов’язково зі шматком смачного пирога. >>