Край, який надихав своєю кухнею класиків: топ смачних рецептів із Полтавщини
Кожен регіон України має свої особливості, традиції, кулінарні спеціалітети, свої візерунки для вишиванок та кольори. >>
Легкий салат під назвою «Весна».
Весна відкриває сезон смачних, легких і поживних страв. Коли здається, що звичних страв уже не хочеться — набридли за зиму, виручать салати. Ними можна і перекусити, і доповнити основну страву, і подати як гарнір.
Отже, обирайте рецептик собі до вподоби.
Для легкого салату під назвою «Весна» знадобиться: по 100 г свіжих огірків та помідорів, 60 г редиски, 40 г зеленої цибулі, 2 яйця, 100 г сметани, 30 г олії, 1-2 ч. л. гірчиці, кілька стебел кропу, оцет, цукор, сіль — за смаком.
Овочі, цибулю і зелень ретельно промиваємо. Порізати цибульку, кріп. Огірки, редиску нарізаємо кружальцями, а помідори — скибочками. Варені яйця подрібнюємо чималими шматочками.
Готуємо заправку. Розтираємо сметану з гірчицею, цукром та сіллю. Поступово додаємо олію та оцет. Отриманим соусом поливаємо овочі та перемішуємо.
А цим рецептом у кулінарній фейсбук-спільноті «Пляцки. Рецепти від Лілії Цвіт» ділиться Ліля Мурайко-Оліярник із Самбора, що на Львівщині. «Неймовірно швидкий, простий, смачний салат і дуже легкий у приготуванні», — коментує своє «Морквяне диво» пані Ліля.
Отже, інгредієнти: морква — 2-3 шт., огірок — 1 шт., цибуля червона — 1 шт., кукурудза — 100—150 г, кунжут — 2 ст. л., льон — 1 ст. л. Для соусу: олія — 2 ст. л., соєвий соус — 1 ст. л., лимонний сік — 1 ст. л., часник — 2-3 зубки.
Моркву тремо на тертці (по-корейськи.) Огірок ріжемо соломкою, цибулю півкільцями. Додаємо кукурудзу.
Змішуємо олію, соєвий соус, лимонний сік, часник. Заливаємо цим соусом салат і гарно вимішуємо. Зверху посипаємо кунжутом та льоном. Яскравий, смачний і корисний салат готовий!
Ви, мабуть, здивовані таким сполученням продуктів. Але спробуйте приготувати, ви будете здивовані оригінальним смаком цього салату.
Отже, знадобиться: свіжа полуниця — 200 г, сир фета — 200 г, шпинат та рукола — 40 г, кедрові горішки — 1 столова ложка, оцет бальзамічний — 1 столова ложка, олія рафінована — 3 столові ложки, цукор, мелений білий перець, сіль — за смаком.
Промиваємо зелень та полуницю. Руколу зі шпинатом нарізаємо довільно. Полуницю подрібнюємо начетверо. Сир фету нарізаємо кубиками розміром приблизно 1 сантиметр.
Робимо заправку. У блендері перебиваємо кілька ягід полуниці, оцет, олію, сіль, перець, цукор. Заправляємо у глибокому салатнику зелень, ягоди та сир. Зверху посипаємо кедровими горішками.
У цьому рецепті молоду редиску та огірки смачно доповнює ніжний консервований зелений горошок. Всі продукти недорогі, а смак салату вам точно сподобається.
Нам знадобиться: редиска — 250 г, зелений горошок — 250 г, огірок — 250 г, яйця — 3 шт., сметана — 2 ст. л., по кілька стебел зеленої цибульки та петрушки, дрiбка солі та перцю.
Овочі та зелень миємо і даємо стекти воді. Редиску та огірки нарізаємо брусочками, додаємо горошок. Відварені яйця нарізаємо і кладемо до овочів. Туди ж додаємо нарізану дрібно цибульку та зелень.
Зi сметани та спецій робимо заправку та поливаємо свій салат.
Цей салат надзвичайно простий, але виглядає дуже насичено і яскраво завдяки поєднанню різних кольорів.
Знадобиться: редиска — невеликий пучок, огірок — 1-2 шт., яйце — 1 шт., салат — пучок, кукурудза — пів баночки, сіль, сметана.
Огірок, варене яйце нарізати соломкою. Редиску порізати тонкими слайсами, посолити і залишити на 10 хвилин, щоб стала м’яка. Салат порвати руками, тоді не відчуватиметься його специфічна гіркота. З кукурудзи злити рідину. Всі інгредієнти викладаємо на таріль окремо у вигляді квітки. Посередині викласти кілька ложок сметани. Посолити. Змішати салат безпосередньо перед вживанням.
Нехай весна смакує!
Кожен регіон України має свої особливості, традиції, кулінарні спеціалітети, свої візерунки для вишиванок та кольори. >>
«Ходить гарбуз по городу, питається свого роду...» — цей вірш знайомий кожному українцю змалечку, більшість вважає його народним, інші приписують його авторство Олені Пчілці — матері нашої славної Лесі Українки, а насправді його написав царський генерал Володимир Александров. >>
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Пряну сливу я готую давно — її рецепт мені розказала одна їмость ще у 80-х, коли з консервації у магазинах були лише зелені помідори, огірки-калоші (за розміром і смаком) та кабачки кружальцями. >>
Торгові мережі сьогодні можуть задовольнити будь-який вибагливий смак, але не кожен гаманець, адже ціни стрибають наввипередки. >>
Словосполучення «галицькі пляцки» стало вже мемом, брендом, міфом, а взагалі-то просто надзвичайно смачним, вигадливим, креативним, красивим десертом, яким залюбки ласують і вдома, і в гостині, і в кав’ярнях, і в мережевих крамничках. >>