Біль та розчарування: українські гандболістки практично втратили шанси на участь у ЧС-2021

21.04.2021
Біль та розчарування: українські гандболістки практично втратили шанси на участь у ЧС-2021

У матчі проти Швеції українські гандболістки показали відверто скромну результативність, закинувши за матч лише 14 м’ячів. (Фото з сайту handball.net.ua.)

Абсолютно провальним вийшов перший поєдинок збірної України у «плей-оф» кваліфікації на ЧС-2021 проти шведських гандболісток.

 

Сподівання «синьо-жовтих» уперше за багато років потрапити на фінальну частину «мундіалю» зруйнували злагоджені командні дії досвідченої скандинавської збірної.


Шведську команду зовсім не бентежило те, що першу частину вирішального протистояння довелося грати в гостях.


Порожні через суворі коронавірусні обмеження трибуни київського Палацу спорту аж ніяк не допомагали підопічним Бориса Чижова.


За словами однієї з лідерок «синьо-жовтих» Наталії Савчин, грати за таких умов було дуже складно: «Намагалися з лави запасних бодай якось підбадьорювати дівчат, аби додати їхнім діям енергії та емоцій, однак це не дуже виходило».


Уже після першої половини київського поєдинку збірна Швеції мала подвійну перевагу — 15:7. Нічого кардинальним чином не змінилося в діях господарок і після перерви.

 


Як відзначив очільник «синьо-жовтих» Борис Чижов, найбільш проблемними для збірної України в київському матчі стали швидкі переходи шведської команди, до яких його підопічні виявилися неготовими. Не дивно, що для українок усе завершилося розгромом — 14:28.


«Ми грали так, як були готові. Багато помилок у передачах, низька реалізація виходів сам на сам. Це біль українського гандболу», — зазначив очільник української команди. Після матчу гравчиня шведської збірної Лінн Блум наголосила, що кращими в складі української команди були воротарі. «Якби не вони, ми б забили ще більше», — наголосила шведка.


У середу на збірну України в Швеції чекає матч-відповідь. Утім зрозуміло, що це буде радше формальність, ніж бій за путівку на майбутній ЧС.


Відіграти у гостях у потужних шведок 14 голів фори виглядає фантастикою. За словами Савчин, у Швеції збірна України прагнутиме показати свою гру, оскільки в Києві вона абсолютно не вдалася.

 

«Нам потрібно більше часу для того, аби награти зв’язки. Двох тренувань та двох спарингів замало для цього», — пояснила Наталія.


Шведки ж розглядають повторне побачення з Україною як важливий елемент підготовки до Олімпійських ігор у Токіо.

 

«Це буде наш останній перед літніми Іграми офіційний поєдинок, тож хочемо його провести найкраще», — заявила Лінн Блумм.