Несподівані наслідки посухи: на Тайвані чоловіку повернули затонулий рік тому в озері iPhone 11

13.04.2021

Те, що з планетою коїться щось не те, видно бодай із танення снігів Кіліманджаро, чи відколення величезних айсбергів в Антарктиді, чи стрімкого потепління, що призводить до посух і підвищення температури.

 

Так, скажімо, на Тайвані в минулому році не було жодного (за останні пів століття!) тайфуну, які приносять на острів дощі і, відповідно, наповнюють водойми.

 

Дійшло до того, що на острові запровадили навіть заходи нормування води, які торкнулися мільйонів господарств. Так, скажімо, в певні дні не можна помити автомобіль на автомийці чи користуватися шампунем у перукарні.


Із засухою на Тайвані пов’язана й досить кумедна ситуація, яка трапилася з паном Ченом, який минулого року відвідав озеро Сан-Мун, щоб поплавати на човні.

 

Під час веслування він зронив свій крутезний телефон iPhone 11 в озеро.

 

Прикро, але таке трапляється, подумав невдатний весляр. Яким же було його здивування, коли нещодавно йому зателефонував якийсь незнайомець і повідомив, що знайшов його «мобільник».

 

У зв’язку з посухою водойма так обміліла, розповів чоловік, що в деяких її місцях земля навіть потріскалася, а береги почали заро­стати травою. Ось тому йому і вдалося знайти телефон Чена.


Звісно, пан Чен і не сподівався, що «мобільник» буде в робочому стані, адже він рік пролежав під водою, покритий шаром намулу.

 

Проте гаджет був у чохлі, тож, коли власник вийняв його звідти, виявилося, що телефон сухий, проте зовсім розряджений, що й зрозуміло. Коли ж «мобільник» зарядили, то з’ясувалося, що він працює! Що не кажіть, хороша реклама фірмі «Епл».