І багато-багато варення: рецепт тертого пирога

06.04.2021
І багато-багато варення: рецепт тертого пирога

Готується швидко, з’їдається теж.

Уже незабаром у продажу з’являться перші сезонні фрукти — полуниця і черешня. Проте в багатьох господинь іще лишаються припаси варення.

 

Швидко і з задоволенням такі припаси зникають у добре знайомому з дитинства тертому пирозі. Згадали? Давайте приготуємо!


Для тіста знадобиться: 1 пачка масла (маргарин теж можна, але його дієтологи не рекомендують — надто шкідливий продукт), 1 ст. цукру (зазвичай даю менше, ніж у рецепті), 1 яйце, 2 ст. л. молока, 0,5 ч.л. соди, погашеної оцтом, 3,5-4 ст. борошна, приблизно 0,5 л густого варення або повидла.


Яйце збити з цукром, додати молоко, розтоплене масло (можна просто посікти з брошном, але, як на мене, розтопити — це швидше і зручніше), додати погашену соду, борошно і замісити тісто — воно має добре відставати від рук.

 

Третину тіста кладемо до морозилки, а з іншої частини формуємо нижній корж із бортиками (у мене деко 25 на 35 см).

 

Даємо трохи постояти (доки підмерзне тісто в морозилці). Далі викладаємо на тісто варення (ідеально підходить яблучне, сливове, абрикосове, смородинове). Тремо на крупну терку підмерзле тісто і присипаємо зверху варення.


Випікати до готовності (приблизно пів години при температурі 180 градусів). З’їдається пиріг так же швидко, як і готується! Спробуйте!