Такий цимес — пальчики оближеш! Смачні рецепти страв єврейської кухні
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Готується швидко, з’їдається теж.
Уже незабаром у продажу з’являться перші сезонні фрукти — полуниця і черешня. Проте в багатьох господинь іще лишаються припаси варення.
Швидко і з задоволенням такі припаси зникають у добре знайомому з дитинства тертому пирозі. Згадали? Давайте приготуємо!
Для тіста знадобиться: 1 пачка масла (маргарин теж можна, але його дієтологи не рекомендують — надто шкідливий продукт), 1 ст. цукру (зазвичай даю менше, ніж у рецепті), 1 яйце, 2 ст. л. молока, 0,5 ч.л. соди, погашеної оцтом, 3,5-4 ст. борошна, приблизно 0,5 л густого варення або повидла.
Яйце збити з цукром, додати молоко, розтоплене масло (можна просто посікти з брошном, але, як на мене, розтопити — це швидше і зручніше), додати погашену соду, борошно і замісити тісто — воно має добре відставати від рук.
Третину тіста кладемо до морозилки, а з іншої частини формуємо нижній корж із бортиками (у мене деко 25 на 35 см).
Даємо трохи постояти (доки підмерзне тісто в морозилці). Далі викладаємо на тісто варення (ідеально підходить яблучне, сливове, абрикосове, смородинове). Тремо на крупну терку підмерзле тісто і присипаємо зверху варення.
Випікати до готовності (приблизно пів години при температурі 180 градусів). З’їдається пиріг так же швидко, як і готується! Спробуйте!
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Пряну сливу я готую давно — її рецепт мені розказала одна їмость ще у 80-х, коли з консервації у магазинах були лише зелені помідори, огірки-калоші (за розміром і смаком) та кабачки кружальцями. >>
Торгові мережі сьогодні можуть задовольнити будь-який вибагливий смак, але не кожен гаманець, адже ціни стрибають наввипередки. >>
Словосполучення «галицькі пляцки» стало вже мемом, брендом, міфом, а взагалі-то просто надзвичайно смачним, вигадливим, креативним, красивим десертом, яким залюбки ласують і вдома, і в гостині, і в кав’ярнях, і в мережевих крамничках. >>
Ми настільки звикли в нашому раціоні до помідорів, що навіть не замислюємося над їх походженням і тим, яким чином вони потрапили на наш стіл і хто завіз їх на наш континент. >>
Вродило цього року і збіжжя, і городини, й особливо фруктів, та так, що й віття ламається — тільки й встигай готувати та переробляти. >>