Такий цимес — пальчики оближеш! Смачні рецепти страв єврейської кухні
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Гречані котлети.
Сьогодні четвертий тиждень посту. І хочеться приготувати щось нове, смачне та корисне. Давайте приготуємо смачні котлетки.
Так, звісно, ми пам’ятаємо, що в піст потрібно відмовитися від вживання деяких продуктів, а саме від м’яса, риби, молока, яєць, солодощів та алкоголю.
Тому порадуйте своїх близьких, які відмовилися від скоромного, смачними гречаними котлетками. Впевнена, що ви будете готувати їх навіть після посту.
Гречаники не лише смачні, а ще й корисні. Гречка, з якої їх готують, досить поживна та містить багато вітамінів і мікроелементів: цинк, вітаміни А і В, кальцій, рутин, марганець, йод тощо. Також за гречку вам подякує імунна система, адже в цій крупі є фолієва кислота.
Для приготування котлет нам потрібні: склянка гречаної крупи, 2 склянки води, 2-3 картоплини, сіль, спеції на ваш смак та олія.
Для початку потрібно відварити гречку. Висипаємо крупу в миску, промиваємо кілька разів, заливаємо в каструлі водою (1:2), солимо та накриваємо кришкою. Ставимо на середній вогонь та доводимо до кипіння. Протягом 20 хвилин гречка вариться на маленькому вогні.
Для котлет каша має бути розварена.
Далі нам потрібно почистити картоплю та натерти на середній тертці. Віджимаємо руками зайвий сік із картоплі, виливаємо його. Змішуємо готову кашу з натертою картоплею. Також додаємо спеції за смаком — перець, сіль, можна сухі трави, а можна, й свіжу порубану дрібно зелень. Добре все перемішуємо.
Робимо руками котлетки. Далі смажимо в невеликій кількості олії по 3 — 4 хв з кожного боку. Під час смаження накриваємо пательню кришкою. Смачні гречані пісні котлетки готові! Смачного!
Карина ФУРДИК
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Пряну сливу я готую давно — її рецепт мені розказала одна їмость ще у 80-х, коли з консервації у магазинах були лише зелені помідори, огірки-калоші (за розміром і смаком) та кабачки кружальцями. >>
Торгові мережі сьогодні можуть задовольнити будь-який вибагливий смак, але не кожен гаманець, адже ціни стрибають наввипередки. >>
Словосполучення «галицькі пляцки» стало вже мемом, брендом, міфом, а взагалі-то просто надзвичайно смачним, вигадливим, креативним, красивим десертом, яким залюбки ласують і вдома, і в гостині, і в кав’ярнях, і в мережевих крамничках. >>
Ми настільки звикли в нашому раціоні до помідорів, що навіть не замислюємося над їх походженням і тим, яким чином вони потрапили на наш стіл і хто завіз їх на наш континент. >>
Вродило цього року і збіжжя, і городини, й особливо фруктів, та так, що й віття ламається — тільки й встигай готувати та переробляти. >>