В Україні зафіксували антирекорд смертей від коронавірусу за добу

24.03.2021
В Україні зафіксували антирекорд смертей від коронавірусу за добу

Ми працюємо на межі можливостей. (Фото з сайта unian.net.)

Ситуація з коронавірусом в Україні погіршується. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я. За добу підтвердили майже 11,5 тисячі інфікованих.

 

Понад триста людей померли. Це рекордна добова кількість за весь час епідемії. Госпіталізували 2,5 тисячі пацієнтів.

 

Найбільше нових хворих — на Одещині. Далі йдуть Київ i Львівська область. Стрімке поширення хвороби пов’язують із британським штамом коронавірусу. Цей вірус утричі заразніший. І для нього характерний більш важкий перебіг хвороби.


На Одещині стан справ із коронавірусом — критичний. Про це заявив голова облдержадміністрації Сергій Гриневецький. Він наголосив, що тільки за останній тиждень рівень захворюваності в регіоні зріс удвічі. Збільшилася й кількість летальних випадків.

 

Зокрема, серед медиків. При цьому причину сплеску захворюваності очільник області пояснив безвідповідальністю населення, яке не дотримується умов самоізоляції та нехтує масковим режимом. Тож, за його словами, правоохоронцям доручено посилити контроль за дотриманням карантинних заходів у регіоні.


Не справляються з напливом хворих і в Рівному: там центральна міська лікарня переповнена пацієнтами з коронавірусом. Більшість — у тяжкому стані. Про це повідомив головний лікар медзакладу.

 

За його словами, нині на кисневій підтримці перебувають майже 180 пацієнтів. Почастішали й летальні випадки. Лише за останній тиждень таких було 37.


А от у ковідних лікарнях Миколаєва закінчилися місця. Хворих розміщують у коридорах. Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич. Він також зазначив, що в медзакладах більшає пацієнтів молодого віку, а також дітей.

 

Нині в лікарнях Миколаєва перебувають понад 850 хворих на ковід. Із них більше половини — на кисневій підтримці. Зростає й кількість пацієнтів у реанімаціях.
Погіршується ситуація із коронавірусом і в місті Дніпро.

 

За словами головного лікаря Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова, нині — найбільша кількість госпіталізованих від початку епідемії. Чверть із них — у вкрай тяжкому стані під апаратами ШВЛ. Медики кажуть, що серед пацієнтів побільшало молодих людей.


Залишаються у зоні ризику й літні люди, які частіше хворіють на коронавірус, ніж громадяни інших вікових груп. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Він заперечив інформацію, що серед інфікованих побільшало молодих українців.

 

Каже, що протягом останніх місяців навпаки — спо­стерігається зростання захворюваності у віковій групі 60+. У таких пацієнтів також найбільш критичний перебіг хвороби.

 

«Люди похилого віку все ще у «червоній» зоні ризику. Найбільше хворих людей — у вікових групах 50-59 років, а також 60 і старше. Ми проаналізували помісячно вікову частку хворих із серпня 2020-го до березня 2021-го... І побачили, що в Україні структура захворюваності за віком майже не змінилася», — акцентував Віктор Ляшко.