Шоколадний і правильний: торт, який швидко можна спекти в «мікрохвильовці»

24.03.2021
Шоколадний і правильний: торт, який швидко можна спекти в «мікрохвильовці»

Солодощі — це те, від чого відмовитися неможливо. Для десерту завжди знайдеться місце, навіть після ситного обіду.

 

Та потрібно контролювати потяг до солодкого, тому що це може зашкодити не лише вашій фігурі, а й здоров’ю.

 

На просторах інтернету можна знайти безліч корисних та простих рецептів. Наприклад, смачненький рецепт правильного тортика. Наголошуємо на слові «тортик», оскільки це справді рецепт на одну-дві порції.


Для приготування торта нам потрібно 130 г банана, 1 яйце, 10 г какао, 50 г рисового борошна, 2 г розпушувача та підсолоджувач.


Для крему: 120 г м’якого сиру 0%, 30 г чорного шоколаду, 10 г молока та підсолоджувач.


Для початку потрібно у глибокій мисці змішати банан із яйцем, додати туди ж какао та рисове борошно, добре все перемішати. Додати розпушувач, підсолоджувач та добре перебити блендером.

 

Далі виливаємо тісто в контейнер і ставимо в мікрохвильову піч на 3,5 хвилини на максимальну потужність. Дістаємо готовий бісквіт, даємо охолонути і розрізаємо на три коржі.


Далі нам потрібно приготувати крем. Беремо шоколад та змішуємо його з молоком. Ставимо в мікрохвильову піч на 30 секунд, щоб розтопити.

 

Дістаємо, мішаємо і повертаємо ще на 10 секунд. Розтоплений шоколад змішуємо з м’яким сиром.

 

Далі нам потрібно зібрати торт. Виконуйте такі дії: корж — крем — корж — крем і т. д. Зверху за бажанням посипаємо тертим шоколадом. Коржі також можна просочити водою з підсолоджувачем.


Смачного!

 

 

Карина ФУРДИК