Новорічний стіл — яскравий та апетитний: рецепт салату «Яскравий калейдоскоп»
Коли холодець зварений, голубці накручені, гуска запечена, час подумати і про салати, які, без сумніву, стануть окрасою столу. >>
Солодощі — це те, від чого відмовитися неможливо. Для десерту завжди знайдеться місце, навіть після ситного обіду.
Та потрібно контролювати потяг до солодкого, тому що це може зашкодити не лише вашій фігурі, а й здоров’ю.
На просторах інтернету можна знайти безліч корисних та простих рецептів. Наприклад, смачненький рецепт правильного тортика. Наголошуємо на слові «тортик», оскільки це справді рецепт на одну-дві порції.
Для приготування торта нам потрібно 130 г банана, 1 яйце, 10 г какао, 50 г рисового борошна, 2 г розпушувача та підсолоджувач.
Для крему: 120 г м’якого сиру 0%, 30 г чорного шоколаду, 10 г молока та підсолоджувач.
Для початку потрібно у глибокій мисці змішати банан із яйцем, додати туди ж какао та рисове борошно, добре все перемішати. Додати розпушувач, підсолоджувач та добре перебити блендером.
Далі виливаємо тісто в контейнер і ставимо в мікрохвильову піч на 3,5 хвилини на максимальну потужність. Дістаємо готовий бісквіт, даємо охолонути і розрізаємо на три коржі.
Далі нам потрібно приготувати крем. Беремо шоколад та змішуємо його з молоком. Ставимо в мікрохвильову піч на 30 секунд, щоб розтопити.
Дістаємо, мішаємо і повертаємо ще на 10 секунд. Розтоплений шоколад змішуємо з м’яким сиром.
Далі нам потрібно зібрати торт. Виконуйте такі дії: корж — крем — корж — крем і т. д. Зверху за бажанням посипаємо тертим шоколадом. Коржі також можна просочити водою з підсолоджувачем.
Смачного!
Карина ФУРДИК
Коли холодець зварений, голубці накручені, гуска запечена, час подумати і про салати, які, без сумніву, стануть окрасою столу. >>
Далеко не всім повезло їсти свіжоспечений хліб просто з печі, коли духмяна скоринка ще гаряча, і запивати його свіжим парним молоком, адже не всі мали чи мають бабусю в селі, яка ще не забула старовинні рецепти приготування домашнього хліба. >>
Нарешті юридично затверджено, що борщ — суто українська національна страва, а далі — справа за народною дипломатією. >>
Дуже важливо, особливо з погляду на сьогодення, відстоювати свою ідентичність, самобутність, щоб ніякі зайди не розповідали нам і світу, що не було й немає української культури, зокрема гастрономічної. >>
Як кажуть, дай Боже здоров’я тим, хто вигадав усі ті приблуди, що полегшують життя нашим ґаздинькам на кухні, і щоб руки в них ніколи не боліли, як то боліли вони у наших бабусь, які все робили руками. >>
Чомусь восени не хочеться кави, а запашного гарячого чаю, обов’язково зі шматком смачного пирога. >>