Що приготувати на Новий рік: рецепти яскравих та апетитних страв і закусок на будь-який смак
Святкування Нового року в колі родини та друзів — завжди приємна подія. >>
Такий плов ви ще не куштували! (Фото з сайта salat.com.ua.)
Цьогоріч Великий піст триватиме до 1 травня включно.
Тож на цей період варто запастися терпінням, позитивними думками і... хорошими рецептами. На один із таких — вегетаріанський плов iз гарбузом — хочемо звернути вашу увагу.
Він ідеальний не тільки для тих, хто постує, а й для тих, хто дотримується правильного харчування, хоче вживати смачну і корисну їжу й намагається прийти в норму після довгої зими з її локдаунами і нескінченними обмеженнями. Повірте, такий смачний плов ви будете готувати навіть після посту.
Отже, для плову вам знадобиться 100 г олії, 2 цибулини, 2 морквини, головка часнику, 200 г солодкого гарбуза, 300 г довгозернового рису, 1 ст. л. солі, 1 жменька родзинок, чорносливу або інших сухофруктів, барбарис та куркума.
Для початку потрібно промити рис декілька разів та замочити в прохолодній воді. Потім займіться овочами. Наріжте цибулю півкільцями, моркву тонкими брусочками, а гарбуз кубиками.
Далі потрібно у глибокій каструлі розжарити олію та обсмажити цибулю до прозорості. Поверх цибулі покладіть моркву, посоліть та додайте барбарису з куркумою. Залиште тушитись під кришкою на слабкому вогні на 10 хвилин.
На моркву викладіть гарбуз разом iз цілими зубчиками часнику та сухофруктами. Відразу ж накрийте гарбуз шаром рису, посоліть і розрівняйте його. Додайте гарячої води, щоб вона піднялася над рисом на 1-1,5 см. Зачекайте, доки вода закипить, та накрийте каструлю кришкою.
Залиште на слабкому вогні на 20-25 хвилин, поки рис повністю не вбере воду.
Насипаючи плов, краще його не перемішувати, а зачерпувати з дна, щоб захопити всі шари. Вегетаріанський плов з гарбузом — це корисно та смачно! Постуйте із задоволенням!
Карина ФУРДИК
Святкування Нового року в колі родини та друзів — завжди приємна подія. >>
Як кажуть, хочеш насмішити Бога — розкажи йому про свої плани. >>
Далеко не всім повезло їсти свіжоспечений хліб просто з печі, коли духмяна скоринка ще гаряча, і запивати його свіжим парним молоком, адже не всі мали чи мають бабусю в селі, яка ще не забула старовинні рецепти приготування домашнього хліба. >>
Нарешті юридично затверджено, що борщ — суто українська національна страва, а далі — справа за народною дипломатією. >>
Дуже важливо, особливо з погляду на сьогодення, відстоювати свою ідентичність, самобутність, щоб ніякі зайди не розповідали нам і світу, що не було й немає української культури, зокрема гастрономічної. >>
Як кажуть, дай Боже здоров’я тим, хто вигадав усі ті приблуди, що полегшують життя нашим ґаздинькам на кухні, і щоб руки в них ніколи не боліли, як то боліли вони у наших бабусь, які все робили руками. >>