Відріж собі шматочок осені: рецепти, з якими ви полюбите короткі дні і довгі ночі
Восени нас накриває сезонна хандра: холоди, темрява, швидкоплинні дні, відсутність бажання стояти довго біля плити, а тим більше щось вигадувати. >>
Такий плов ви ще не куштували! (Фото з сайта salat.com.ua.)
Цьогоріч Великий піст триватиме до 1 травня включно.
Тож на цей період варто запастися терпінням, позитивними думками і... хорошими рецептами. На один із таких — вегетаріанський плов iз гарбузом — хочемо звернути вашу увагу.
Він ідеальний не тільки для тих, хто постує, а й для тих, хто дотримується правильного харчування, хоче вживати смачну і корисну їжу й намагається прийти в норму після довгої зими з її локдаунами і нескінченними обмеженнями. Повірте, такий смачний плов ви будете готувати навіть після посту.
Отже, для плову вам знадобиться 100 г олії, 2 цибулини, 2 морквини, головка часнику, 200 г солодкого гарбуза, 300 г довгозернового рису, 1 ст. л. солі, 1 жменька родзинок, чорносливу або інших сухофруктів, барбарис та куркума.
Для початку потрібно промити рис декілька разів та замочити в прохолодній воді. Потім займіться овочами. Наріжте цибулю півкільцями, моркву тонкими брусочками, а гарбуз кубиками.
Далі потрібно у глибокій каструлі розжарити олію та обсмажити цибулю до прозорості. Поверх цибулі покладіть моркву, посоліть та додайте барбарису з куркумою. Залиште тушитись під кришкою на слабкому вогні на 10 хвилин.
На моркву викладіть гарбуз разом iз цілими зубчиками часнику та сухофруктами. Відразу ж накрийте гарбуз шаром рису, посоліть і розрівняйте його. Додайте гарячої води, щоб вона піднялася над рисом на 1-1,5 см. Зачекайте, доки вода закипить, та накрийте каструлю кришкою.
Залиште на слабкому вогні на 20-25 хвилин, поки рис повністю не вбере воду.
Насипаючи плов, краще його не перемішувати, а зачерпувати з дна, щоб захопити всі шари. Вегетаріанський плов з гарбузом — це корисно та смачно! Постуйте із задоволенням!
Карина ФУРДИК
Восени нас накриває сезонна хандра: холоди, темрява, швидкоплинні дні, відсутність бажання стояти довго біля плити, а тим більше щось вигадувати. >>
Щойно літо завершило своє панування. >>
Лосось, тунець, форель, хек, короп, судак, сібас, дорадо тощо... Видів риби, що мають безперечну користь для здоров’я, існує безліч. Багаті на білок, вітаміни, мінерали та інші життєво важливі поживні речовини, рибні страви — ще й низькокалорійні. >>
Літо – не лише пора сонячного тепла й відпочинку, а також великого різноманіття фруктів та ягід. >>
Липневе панування завершується, а літо вступає в пору поважної зрілості й неспішності. >>
Не секрет, що морква — найкорисніший овоч у щоденному раціоні. >>