Масниця з сиром: рецепти ніжних сирників

12.03.2021
Масниця з сиром: рецепти ніжних сирників

Смачний та корисний сніданок – основа продуктивного та хорошого дня. Коли смачно по­снідаєш, то отримуєш заряд енергії та почуваєшся бадьоро.

 

Та вранці ми постійно поспішаємо на навчання чи роботу, тому й обираємо страву просту та швидку в приготуванні. Найкращі сніданки завжди виходять у вихідні дні.

 

Коли нікуди не поспішаємо та приділяємо багато часу для приготування маленького ранкового шедевру. Тим більше цього тижня сам Бог велів їсти сир і готувати страви з ним: бо ж Масниця!

 

Крім млинців і традиційних вареників, радимо приготувати сирники.


У кожної хорошої господині є свій особливий рецепт. Одним із них ми поділимося з вами.


Для приготування сирників нам знадобиться: 400 г сиру, 2 яйця, 3 ст. л. борошна, 2 ст. л. цукру, соняшникова олія для смаження та дрібка солі.


Для початку потрібно висипати сир у невелику миску та ретельно розім’яти виделкою. Сир має бути не дуже вологий і не дуже сухий. Важливо прибрати всі грудочки для створення ніжної консистенції.

 

Додайте в миску яйця, цукор і дрібку солі. Якщо у вас сир із помітною кислинкою — можна збільшити кількість цукру за смаком. Ще раз добре перемішайте, щоб з’єднати всі компоненти. Вимішуйте до тих пір, поки не розтануть кристалики цукру.


Додайте 3 ст. л. пшеничного борошна. Якщо дасте більше — сирники вийдуть щільнішими та будуть краще тримати форму. Якщо ж менше — будуть ніжнішими та сирними на смак. Далі сформуйте сирники і обкачайте їх у борошні.


Розігрійте сковороду на середньому вогні, влийте олію. Обсмажуйте сирники з кожного боку приблизно 1-2 хвилини, до появи рум’яної скоринки.


Готові сирники викладіть на тарілку, посипте цукровою пудрою та додайте сметану, мед, повидло чи згущене молоко. Також можна  додати свіжих ягід. Смачного!

 

Карина ФУРДИК