Відчуй весняний аромат: добірка рецептів запашних страв із сезонних продуктів
Другий місяць весни триває, а тому саме час приготувати щось свіже, запашне й вітамінне. >>
Смачний та корисний сніданок – основа продуктивного та хорошого дня. Коли смачно поснідаєш, то отримуєш заряд енергії та почуваєшся бадьоро.
Та вранці ми постійно поспішаємо на навчання чи роботу, тому й обираємо страву просту та швидку в приготуванні. Найкращі сніданки завжди виходять у вихідні дні.
Коли нікуди не поспішаємо та приділяємо багато часу для приготування маленького ранкового шедевру. Тим більше цього тижня сам Бог велів їсти сир і готувати страви з ним: бо ж Масниця!
Крім млинців і традиційних вареників, радимо приготувати сирники.
У кожної хорошої господині є свій особливий рецепт. Одним із них ми поділимося з вами.
Для приготування сирників нам знадобиться: 400 г сиру, 2 яйця, 3 ст. л. борошна, 2 ст. л. цукру, соняшникова олія для смаження та дрібка солі.
Для початку потрібно висипати сир у невелику миску та ретельно розім’яти виделкою. Сир має бути не дуже вологий і не дуже сухий. Важливо прибрати всі грудочки для створення ніжної консистенції.
Додайте в миску яйця, цукор і дрібку солі. Якщо у вас сир із помітною кислинкою — можна збільшити кількість цукру за смаком. Ще раз добре перемішайте, щоб з’єднати всі компоненти. Вимішуйте до тих пір, поки не розтануть кристалики цукру.
Додайте 3 ст. л. пшеничного борошна. Якщо дасте більше — сирники вийдуть щільнішими та будуть краще тримати форму. Якщо ж менше — будуть ніжнішими та сирними на смак. Далі сформуйте сирники і обкачайте їх у борошні.
Розігрійте сковороду на середньому вогні, влийте олію. Обсмажуйте сирники з кожного боку приблизно 1-2 хвилини, до появи рум’яної скоринки.
Готові сирники викладіть на тарілку, посипте цукровою пудрою та додайте сметану, мед, повидло чи згущене молоко. Також можна додати свіжих ягід. Смачного!
Карина ФУРДИК
Другий місяць весни триває, а тому саме час приготувати щось свіже, запашне й вітамінне. >>
Грузинська кухня має давню й багату історію, на становлення якої впливали і природні особливості, і різноманіття релігій, що існують на цій невеликій території. >>
Пироги — це справжнє кулінарне мистецтво. >>
Розпочалася Масниця, або, як її ще називають у народі, Колодій, Сиропуст, Масляна, Сирний тиждень. >>
Ольга Мартиновська — відома українська шеф-кухарка з Миколаєва, переможниця «МастерШеф-3» і суддя цього телепроєкту. >>
Передвесняний період — пора активного поширення інфекційно-вірусних захворювань: >>