«Мотор» у першому раунді «плей-оф» Ліги чемпіонів зіграє з флагманом білоруського чемпіонату

05.03.2021
«Мотор» у першому раунді «плей-оф» Ліги чемпіонів зіграє з флагманом  білоруського чемпіонату

І в другому матчі групового раунду Ліги чемпіонів «Барселона» виявилася сильнішою за запорізький «Мотор». (Фото пресслужби ГК «Мотор».)

Груповий раунд Ліги чемпіонів завершено. У своєму октеті запорізький «Мотор» посів п’яте місце і зіграє в «плей-оф» з четвертим колективом паралельної групи — білоруським «Мєшков Брест».

 

Загалом, право на участь у стикових матчах отримали всі без винятку 16 учасників основного етапу ЛЧ хоча  на старті турніру в регламенті були прописані дещо інші правила.


Утім через коронавірусні пригоди гандбольної еліти Європи, котра регулярно страждала від сумнозвісного вірусу та пов’язаних із ним протиепідемічних обмежень, керівництво ЄГФ уже походу змагань переглянуло умови кваліфікації до «плей-оф».


Передбачалося, що для участі в стикових матчах потрібно буде фінішувати в своєму октеті не нижче шостого місця. І запорізький «Мотор», не надто вдало зігравши стартові матчі групового етапу, надалі активно працював над тим, аби потрапити до когорти обраних.

 

Шість поспіль виграних поєдинків, по суті, гарантували запорізькому клубу одне з прохідних місць. Однак ближче до завершення групового марафону стало відомо про регламентні поблажки.


Не виключено, що нові кваліфікаційні норми вплинули на підсвідомість запорізьких гандболістів, і ті, розхолодившись, не надто яскраво провели заключну фазу групового турніру.


В останніх трьох турах «Мотор» не здобув жодного очка, що, в підсумку, відкинуло команду Гінтараса Савукінаса з проміжного третього на підсумкове п’яте місце в «пульці».


Особливо прикрою для запорізького колективу вийшла домашня поразка данському «Ольборгу» в передостанньому турі, адже український чемпіон просто розгубив наявну в нього перевагу.
Заключний матч групи «мотористи» проводили в Барселоні — проти найтитулованішої команди європейського гандболу.

 

У нинішньому розіграші ЛЧ українській команді вперше випало помірятися силами з «Барсою». У «Моторі» кажуть, що обов’язково зроблять висновки з пройдених уроків.

 

У Каталонії команда Савукінаса дозволила закинути опоненту 42 м’ячі («мотористи» відповіли 34 влучними кидками). Хоча, що казати, якщо на груповому етапі каталонський клуб виграв уже 27-й поєдинок поспіль.

 

«Суперник показав свій високий клас. А з нашого боку була не найкраща гра, хоча, слід визнати, грати ж проти такої команди нелегко», — зазначив литовський лідер «Мотора» Айденас Малашинскас.


Хай там як, а в поєдинках з флагманами європейського гандболу «мотористи» здобули чималий досвід. За словами Малашинскаса, українському чемпіону є над чим працювати, проте є у команди й хороші можливості досягти більшого в «плей-оф».


Зауважимо, що паралельно з Лігою чемпіонів «Мотор» також грає й матчі іншого міжнародного турніру — SEHA-лігу. Суперники там, звісно, скромніші, але перемоги над ними (зокрема, «Войводиною» та «Вардаром») дещо піднімають настрій та тонус запорізьким гандболістам.


У національному ж чемпіонаті «Мотор» упевнено виграв «регулярку» і тепер у мінітурнірі чотирьох кращих команд першого етапу підтверджуватиме свій чемпіонський статус.