Важкий період: удруге поспіль «Шахтар» сенсаційно рано вилетів із Кубка України

05.03.2021
Важкий період: удруге поспіль «Шахтар» сенсаційно рано вилетів із Кубка України

Резервний склад «Шахтаря» не впорався з лідером першої ліги — «Агробізнесом». (Фото з сайта shakhtar.com.)

Гучною сенсацією завершилася чвертьфінальна стадія національного Кубка. Поступившись в овертаймі першоліговому «Агробізнесу», з розіграшу вилетів один із його фаворитів — донецький «Шахтар».

 

«Ми переживаємо жахливий момент, дуже важкий період у сезоні», — заявив після «нокауту» головний тренер «гірників» Луїш Каштру.

 

За кілька днів до кубкового чвертьфіналу донецький клуб із рівноваги вивела «Зоря», котра завдала чинному чемпіону першої поразки в чемпіонаті.

 

Ну а повалив на землю «помаранчево-чорних» «Агробізнес», який у своєму першому офіційному матчі 2021 року дотерпів до «овертайму» і завдав титулованому опоненту разючого удару.


Не маючи достатніх можливостей на початок весни добре підготувати домашнє поле для прийому високого гостя, свій домашній поєдинок проти «Шахтаря» команда з Волочиська проводила в Києві — на умовно нейтральному для обох колективів полі стадіону «Динамо».


Хоча зрозуміло, що «гірники», для котрих столиця вже давно стала другим домом, у таких умовах мали додаткову перевагу. Загалом, здавалося, жодних проблем iз виходом до півфінальної стадії у фаворита не буде.


Проте як слід налаштуватися на лідера першої ліги підопічні Каштру не змогли. Ситуації, коли «гірники» на внутрішній арені залишають поле без забитих м’ячів, трапляються дуже рідко. Утім у другому матчі поспіль «помаранчево-чорні» не забили, пропустивши при цьому доленосні голи на фінішному етапі протистояння.


«Думали, що зможемо перемогти «Агробізнес». Це був наш обов’язок — продовжити наш шлях у Кубку. Упродовж гри навіть не думали, що можемо програти, але все відбулося дуже раптово», — розповів Каштру.


У минулому сезоні «Шахтар» дуже рано вилетів з Кубка, програвши в 1/8 фіналу «Динамо». Поточний турнір обидва гранди розпочали з чвертьфінальної стадії, але надовго затриматися в ньому «гірникам» не вдалося.


Із величезними проблемами на старті своєї змагальної дистанції в КУ-2020/2021 зіштовхнулися динамівці, котрі, нагадаємо, є чинними переможцями турніру.


Наприкінці минулого року в матчі проти «Колоса» «біло-сині» втратили цінні очки в чемпіонаті, розписавши з командою з Ковалівки результативну нічию. Так само не змогло «Динамо» перемогти підопічних Руслана Костишина по грі і в їхньому кубковому протистоянні.

 

Утім переможця потрібно було визначити, і післяматчева серія 11-метрових ударів стала яскравим завершенням того напруженого та емоційного поєдинку.

 

А в грі нервів більше пощастило столичному клубу. Останнім часом Денис Бойко не часто з’являється у воротах «біло-синіх», але в поєдинку з «Колосом» він сповна використав свій шанс, відбивши у найвідповідальніший момент два удари з «позначки». «Команді, напевно, було тяжко, а мені весь матч — у задоволення», — зізнався герой поєдинку.


Іще одна футбольна лотерея мала місце в дуелі «Дніпра-1» та «Олександрії». У ній фортуна посміхнулася команді з Кіровоградщини. А четвертим учасником півфінальної стадії КУ стала «Зоря», котра в гостях в основний час мінімально переграла «Верес».

 

До слова, свого суперника першоліговий колектив приймав у Луцьку, де поле місцевого «Авангарду» виявилося більше готовим до футболу ранньої весни.


У Будинку футболу вже й відбулося жеребкування півфінальної стадії, на якій «Агробізнес» чекає побачення з «Динамо», а «Зорю» — з «Олександрією».

ТАБЛО

Кубок України. Чвертьфінали. «Верес» — «Зоря» — 1:2, «Динамо» — «Колос» — 0:0 (по пен. — 4:3), «Дніпро-1» — «Олександрія» — 1:1 (по пен. — 3:4), «Агробізнес» — «Шахтар» — 1:0 (у дод. час; Семенець, 96; вилучення: Хочолава, 109 («Ш»)).