«Медовик» з дитинства: перевірений рецепт «від бабусі»

03.03.2021
«Медовик» з дитинства: перевірений рецепт «від бабусі»

«Медовик» — смачна класика.

Любителі солодкого не зможуть відмовитися від шматочка запашного, неймовірно ніжного, просоченого повітряним заварним кремом медового торта. Це ж незабутній смак дитинства!

 

Одразу пригадуєш, як бабуся готувала торт за своїм унікальним рецептом, записаним у старенькому блокноті. А ти, ще така маленька, стоїш на стільчику по самісінькі вуха в муцi зі скалкою в руках, а в оченятах — бажання допомагати.

 

Все довкола біле, кухня сповнена солодких запахів, а бабуся розповідає рецепт та показує, як правильно замішувати тісто.

 

Чи це не найкращий момент з дитинства? А потім ти не можеш дочекатися, коли ж він просочиться, і хочеш якнайшвидше скуштувати неймовірно солодкий десерт...


Побалуйте своїх рідних смачненьким «Медовиком».


Отже, для тіста знадобиться: склянка цукру, 4 великі курячі яйця, 200 г вершкового масла, 600 г борошна, 100 г меду, 1 ч. л. соди.


Для крему: 500 г сметани 20% жирності, склянка цукру, 360 г згущеного молока, 50 г масла.


Готуємо тісто. Для початку потрібно збити яйця зі склянкою цукру. Туди ж додати 200 грамів вершкового масла, мед та соду. Поставити на парову баню на 15-20 хвилин і постійно помішувати.

 

Після збільшення маси в два рази і потемніння з медовим відтінком додайте 1/3 частину просіяного борошна та ретельно розмішуйте. Зніміть з вогню, коли у вас вийде в міру рідке заварне тісто.

 

Додайте сюди ж трохи борошна і почніть замішувати тісто без грудочок. Просійте борошно, викладіть гіркою на робочу поверхню та зробіть у ній заглиблення. Коли тісто загусне, викладайте його в борошно на стіл. Поступово підсипаючи борошно і підвертаючи краї тіста всередину, замішуйте тісто для торта. Воно має вийти середньої м’якості.


Тепер наше медове тісто потрібно розділити на 8 рівних частин, зробити красиві кульки і поставити в холодильник на 20-30 хв. прикривши харчовою плівкою. Перевірте, чи тісто злегка охололо та виймайте з холодильника. Розкачайте коржі однакової товщини.


Далі – змастіть деко маслом та перекладіть розкатані коржі. Випікайте їх 3-4 хвилини до золотисто-коричневого кольору при температурі 180 градусів Цельсія. Дістаньте готовий корж з духовки та відразу ж обріжте його, поки він гарячий.

 

Старайтеся, щоб усі коржі були однакового діаметра, можна прикласти кришку від каструлі та обвести довкола ножем. Обрізки коржів подрібніть скалкою.


Готуємо крем. Збиваємо сметану з цукром протягом 10-15 хвилин до об’ємного стану й розчинення цукру. Цукор підсипаємо поступово, по чайній ложці. Окремо збиваємо до однорідної маси молочний крем: згущене молоко з вершковим маслом.


Змащуйте коржі, чергуючи два креми. Під нижній корж на блюдо налийте сметанного крему, щоб він просочився і був м’яким. Ретельно змастіть будь-яким кремом краї для найкращого просочення та посипте торт зверху і з боків подрібненими крихтами.


Залиште на 2 години в приміщенні, а потім поставте в холодильник. Нехай торт просочується щонайменше 12 годин.
Смачного!

Карина ФУРДИК