У Канаді тюлені все частіше блукають містами: вчені пояснюють це браком криги

02.03.2021

Незвичну картину спостерігала жителька канадської провінції Острів принца Едуарда.

 

Наприкінці лютого Ліліан Рейнальдс повідомила в місцеву службу порятунку, що поряд з її будинком по вулиці прогулюється... тюлень.

 

До прибуття поліції жінка стежила, щоб з твариною нічого не трапилося, адже дорогою все ж таки їздять машини, які б могли поранити тюленя.

 

Коли наряд поліції прибув, то довелося попітніти, щоб якимось чином доправити тварину до її природного середовища проживання.

 

До слова, морський ссавець таки далеченько забрів — на 800 метрів від моря. Поліцейські загорнули його в ковдру і так відвезли до водойми.


Це вже не перший такий випадок у Країні Кленового Листя. Представники Фонду дикої природи заявили, що їм усе частіше сигналізують про подібні «прогулянки».

 

Вчені пояснюють таку картину нестачею морської криги, від чого тварини й вимушені пересуватися сушею. Самки морських ссавців виходять на сушу, щоб виводити потомство та доглядати за ним.


Щось схоже трапилося і в Чилі. Через пандемію коронавірусу місцева влада ввела комендантську годину, тож увечері на вулицях міст людей немає, чим і скористався морський лев, якого, швидше за все, викинуло на берег. Він вільно пересувався вулицями одного з прибережних міст.