Російську апокаліптичну статую Альонка продали за 2,6 млн рублів

17.02.2021

Не встигли ще вщухнути останні жарти стосовно скульптури Альонці, якою можна лякати дітей, що встановили в російському містечку Нововоронеж, як тут свіжа новина — диво-статую продали на аукціоні, і не просто продали, а з великим профітом — за 2,6 млн рублів.

 

Початкова ціна на торгах місцевої Венери Мілоської становила мільйон рублів, і хоча пошуковувачів на «руку і серце» красуні було всього четверо, проте ціну вдалося підвищити у 2,6 раза.

 

«Щасливою» хазяйкою цієї страшнуватої скульптури стала якась Єлена Осипова (подейкують, власниця мережі воронезьких фітнес-клубів «Тріель»). Що буде робити з цим артоб’єктом нова власниця і куди поставить цю красу неземну — поки невідомо.

 

Нагадаємо лише, що після нищівної критики цього витвору, з дозволу сказати, мистецтва придбати Альонку визвалися одіозний лідер партії ЛДПР Жириновський та не менш одіозна журналістка і світська левиця Ксенія Собчак.

 

Та, судячи з утаємничення імен інших учасників торгів, навряд чи серед них були названі персони, адже повз безкоштовну рекламу, якою б міг стати для них згаданий аукціон, вони б не пройшли.


Варто сказати, що після встановлення і нетривалого існування на площі Нововоронежа Альонки поголос і невдоволення місцевих жителів довго не вгавали, адже ні конкурсу проєктів скульптури (ескізів), ні затвердження і, тим паче, обговорення його «в глині» не було, а автором цього шедевру став колишній голова правління регіональної спілки архітекторів, що й не дивно.

 

Після розмов, щоб цю страхолюдину прибрали з площі, місцеві гумористи пропонували нічого не міняти в образі Альонки, а просто вставити їй в руки косу — нехай відганяє нечисту силу.