«Чехарда з документами»: в ОПУ заявили про перевибори мера Харкова аж у жовтні

12.02.2021

Позачергові вибори міського голови Харкова відбудуться восени 2021 року, а не навеснi, як передбачалося раніше.

 

Швидше підготувати процес голосування не вдалося, оскільки мерія подала до Верховної Ради не весь список необхідних документів. Про це повідомив заступник керівника офісу президента Кирило Тимошенко.


За його словами, позачергові ви­бори міського голови в Харкові, згідно з законодавством, можуть бути призначені тільки на останню неділю березня або останню неділю жовтня.

 

На початку січня Ігор Терехов, який наразі обіймає посаду секретаря міськради, повідомив, що мерія вже подала до парламенту всі необхідні для виборчої компанії документи.

 

Проте пізніше з’ясувалося, що це не зовсім так, оскільки для розгляду цього клопотання не вистачало двох «паперів»: копії свідоцтва про смерть Геннадія Кернеса, завіреної печаткою міськради, і рішення ради про взяття до відома факту смерті міського голови.

 

«Думаю, через те, що там була якась «чехарда» з документами, вони не зайшли до Верховної Ради, — сказав Кирило Тимошенко. — Вибори слід очікувати вже восени, адже терміни минули».


Повний список потенційних кандидатів поки що не озвучено. Про свій намір повернутися в крісло мера повідомив лише Михайло Добкін.

 

«Моїм основним конкурентом буде команда Авакова, — розкрив він головну інтригу майбутніх перегонів. — За них сьогодні говорить секретар міськради Ігор Терехов».

 

У свою чергу, теж колишній харків’янин і так само проросійський політик Євгеній Мураєв пообіцяв вступити в боротьбу лише тоді, коли список кандидатів заполонять чужинці.

 

«Якщо почнуться, так би мовити, мусони, і контроль над містом спробують узяти сторонні люди, то я за своє місто буду боротися, — сказав він. — Кого я маю на увазі під сторонніми? Це ті, хто останнім часом не мав до Харкова жодного стосунку».


Політологи також не виключають, що одіозний дует ідеологічних однодумців неодмінно поповнять і більш помірковані кандидати. Серед них називають Олександра Фельдмана, Юлію Світличну і навіть відомого харківського олігарха Олександра Ярославського. Партія влади зі своїм претендентом поки що не визначилася.