Із морозними думками: клуби прем’єр-ліги готуються вчасно поновити матчі Чемпіонату України

12.02.2021
Із морозними думками: клуби прем’єр-ліги готуються вчасно поновити матчі Чемпіонату України

Клубний стадіон «Динамо» активно готують до рестарту сезону. (Фото з сайта fcdynamo.kiev.ua.)

Абсолютно нефутбольна погода запанувала в Україні напередодні рестарту чемпіонату України.

 

Згідно з календарем УПЛ, найближчих вихідних у семи регіонах країни мають відбутися поєдинки 14-го туру національної першості.

 

Як повідомляють у вітчизняному Гідрометцентрі, на нашу країну насуваються снігопади та люті морози, котрі аж ніяк не сприятимуть грі у футбол. При цьому далеко не факт, що наявний на «прем’єрних» аренах підігрів зможе впоратися з непростими атмосферними умовами.


Водночас спортивний директор УПЛ Євген Дикий заспокоює: «Поки що все йде за планом. Скасування 14-го туру? Це чутки. Згідно з рекомендаціями УЄФА, матчі можна проводити за температури до 15 градусів морозу. Жодна з команд не зверталася до нас iз проханням про перенесення своїх найближчих домашніх матчів».


Євген Дикий зауважує, що на випадок відвертого форсмажору прем’єр-ліга має резервний план, однак сподівається, що справа до нього не дійде.


«Нещодавно наші фахівці разом зі спеціалістами УАФ інспектували стадіони й особисто впевнилися, що підготовка до стартових поєдинків 2021 року відбувається належним чином», — зазначив спортивний директор УПЛ.


Приміром, головний агроном столичного стадіону «Динамо» Анатолій Колоша переконаний, що сувора погода не завадить добре підготувати клубну арену до перших офіційних поєдинків у новому році.


«За зимову перерву поле відпочило. Електропідігрів працював усю зиму. А 27 січня ми накрили поле захисною плівкою — за великим рахунком, це стало початком активної підготовки до першої гри, аби поле було готове до неї на 100%. Незважаючи на всі умови, газон мусить бути в хорошому стані», — наголосив спеціаліст.


Напередодні рестарту сезону клуби УПЛ більше переймаються не станом своїх футбольних полів, а питанням допуску вболівальників на трибуни арен.


«Відновлення чемпіонату України чекають усі. І ми дуже хочемо, щоб чемпіонат проходив із глядачами. Зараз закінчився карантин і людьми переповнені торгові центри, клуби, ресторани. І все це в приміщенні. А чому глядачам не можна бути на стадіоні?» — висловив свою думку головний тренер «Колосу» з Ковалівки Руслан Костишин.


У найближчому турі (13 лютого) ковалівці вдома мають прийняти донецький «Шахтар», і підтримка вболівальників дуже б знадобилася провінційній команді.


Та в УПЛ зауважують, що скасувати заборону на відвідування глядачами футбольних матчів вдасться з приходом весни.

 

«На вболівальників, думаю, можна буде розраховувати не раніше березня. Є проєкт нового медичного протоколу, він перебуває на затвердженні з Міністерством охорони здоров’я. Пройдуть перші два тури, будемо дивитися на ситуацію, яка буде в країні, а вже потім зможемо говорити про нові пом’якшення правил для наших команд», — сказав Євген Дикий.

КАЛЕНДАР

Матчі 14-го туру УПЛ.
«Зоря» — «Десна», «Минай» — «Львів», «Колос» — «Шахтар», «Динамо» — «Олімпік», «Маріуполь» — «Олександрія», «Дніпро-1» — «Інгулець», «Рух» — «Ворскла».