Лікарів Черкаського кардіоцентру визнали одними з кращих у рейтингу Асоціації серцево-судинних хірургів

10.02.2021
Лікарів Черкаського кардіоцентру визнали одними з кращих у рейтингу Асоціації серцево-судинних хірургів

Черкаські кардіохірурги — серед кращих в Україні. (Фото з «Фейсбук»-сторінки Олега Журби.)

Черкаський обласний кардіологічний центр завдяки професіоналізму своїх лікарів знову може похвалитися своїми досягненнями.

 

Цього разу цей лікувальний заклад увійшов до рейтингу Асоціації серцево-судинних хірургів України, причому за трьома позиціями.


За словами головного кардіохірурга Шевченкового краю, завідувача операційним відділенням Черкаського кардіоцентру Олега Журби, над­звичайна подяка Асоціації серцево-судинних хірургів, особисто академіку НАМН Василю Лазоришинцю, за високу оцінку роботи кардіохірургічної служби Черкащини.


«За рейтингом АССХ України ми зайняли друге місце з хірургічного лікування ішемічної хвороби серця серед усіх кардіохірургічних клінік України,  третє місце з хірургічного лікування інфекційного ендокардиту, а ще піднялися з 11-го на четверте місце з хірургічного лікування вкрай життєзагрожуючої патології грудної аорти», — говорить Олег Журба.

 

І додає, що на онлайн-зустрічі Асоціації серцево-судинних хірургів України було підбито підсумки роботи всіх кардіохірургічних клінік i центрів нашої держави, які надають високоспеціалізовану кардіологічну та кардіохірурічну допомогу жителям країни.


«Було відзначено, що всупереч пандемії SARS-CoV-2 усі клініки працювали злагоджено, продуктивно та ефективно. Незважаючи на всі складнощі, наші лікарі успішно та з хорошими результатами борються з серцево-судинними захворюваннями», — зазначає Олег Олександрович.


Він каже, що вже стає традицією, враховуючи минулорічний звіт АССХ України, коли Черкащина займає високі позиції у рейтингу кардіохірургічних клінік України. Також представник Черкаського кардіологічного центру став членом правління Асоціації серцево-судинних хірургів України, і це високе досягнення не тільки для колективу кардіоцентру, а й для всієї Черкаської області.


«Кардіохірургічна служба плідно працює задля забезпечення здоров’я жителів Черкащини. За попереднім рішенням АССХ,  Всеукраїнський з’їзд серцево-судинних хірургів планують провести в Черкасах восени цього року. Ми й надалі будемо розвивати новітні технології, мініінвазивні методики та готуватися до трансплантації серця», — підсумовує Олег Журба.