Емоційна підзарядка: як клуби УПЛ готуються до найбільш раннього рестарту чемпіонату країни

09.02.2021
Емоційна підзарядка: як клуби УПЛ готуються до найбільш раннього рестарту чемпіонату країни

Підготовку до початку сезону київські динамівці завершили розгромною перемогою над білоруським БАТЕ. (Фото з сайта fcdynamo.kiev.ua.)

Клуби вітчизняної прем’єр-ліги поступово завершують свої навчально-тренувальні збори в Туреччині.

 

Уже найближчого уїк-енду в Україні поновляться поєдинки другої частини сезону.

 

І це буде найбільш ранній рестарт чемпіонату України за всю історію його проведення.


Регламент УЄФА зобов’язує національні федерації завершити всі клубні змагання за мі­сяць до старту чемпіонату Європи, аби збірні мали достатньо часу для підготовки до єврофоруму.

 

Відтак до середини травня в Україні мають бути поставлені крапки в національному Кубку та чемпіонаті.


Вочевидь морозний та сніжний лютий не сприятиме футбольній естетиці в Україні. Натомість у теплій Туреччині українські клуби мали достатньо можливостей для відпрацювання усіх тактичних та ігрових схем.


В останньому контрольному матчі на турецькому зборі київські динамівці нарешті продемонстрували весь свій атакувальний потенціал, вперше за зиму забивши в одному матчі більше двох м’ячів.
Поєдинок проти білоруського БАТЕ кияни розпочали незвично рано, але зіграти проти команди з Борисова о десятій годині ранку потрібно було для того, аби не запізнитися на вечірній рейс до Києва.

 


Тож поєдинок проти БАТЕ, котрий був восьмим товариським матчем «біло-синіх» під час зимової паузи, підопічні виграли з розгромним рахунком — 5:2. Красивий гол зі штрафного за київський клуб забив його уругвайський легіонер Карлос Де Пена; утретє на зборах за динамівців відзначився їхній лідер Віктор Циганков.


Загалом, в ОАЕ та Туреччині голи команді Луческу давалися з великими зусиллями. Власне, більше голу за матч кияни змогли забити лише в трьох поєдинках — проти болгарського ЦСКА (2:2) та опонентів з Білорусі — «Шахтаря» (2:0) та БАТЕ (5:2).


Напередодні матчу з борисовським колективом асистент Мірчi Луческу Огнєн Вукоєвич заявив, що після цієї гри тренерський штаб сформує основний пул виконавців, на котрих покладатимуть надії у перших офіційних матчах 2021 року.


У такому разі не складно зрозуміти підвищену продуктивність динамівців у заключному матчі турецького збору. Про данського легіонера «біло-синіх» Дуелунда чути доводиться не часто, проте у матчі проти БАТЕ він відзначився голом, звернувши таким чином на себе додаткову увагу наставника.


А в товариському матчі проти «Шкендії» з Північної Македонії за киян голом відзначився інший новачок iз нерозкритим потенціалом — Богдан Леднєв, принісши таким чином мінімальну перемогу своїй команді.

 

«Це був непростий поєдинок проти суперника, котрий добре обороняється. Для нас це була хороша підготовка перед рестартом чемпіонату, в якому ми повинні залишитися на першому місці», — так прокоментував складний поєдинок проти «Шкендії» атакувальний півзахисник «Динамо» Жерсон Родрігес.


За словами гравця збірної Люксембургу, в «Динамо» Мірча Луческу стоврив єдиний колектив, у якому всі, як одна сім’я, грають один за одного.

 

Із хорошим настроєм завершили турецькі збори й головні конкуренти динамівців у чемпіонській гонці. «Ми задоволені проведеною роботою. І готові до поновлення чемпіонату», — наголосив очільник «Шахтаря» Луїш Каштру. У заключному матчі в Туреччині завдяки «дюблю» Євгена Коноплянки «гірники» здолали «Борац» iз Боснії та Герцеговини.