На Тернопільщині люди з Байковецької ОТГ приготували 50 тисяч вареників для захисників на передовій

02.02.2021
На Тернопільщині люди з Байковецької ОТГ приготували 50 тисяч вареників для захисників на передовій

Фото зі сторінки Байковецької громади у «Фейсбуці». 

Близько 50 тисяч смачних домашніх вареників iз картоплею і шкварками, складених у пластмасові відерця й залитих смальцем, їдуть до наших воїнів на схід iз Байковецької об’єднаної територіальної громади, що під Тернополем.

 

Ліпили їх у їдальнях шкіл і садочків, а також удома, кількасот господинь (були серед них і чоловіки, і навіть діти) з усіх 15 сіл цієї ОТГ.

 

А відбувалася така кулінарна толока в рамках уже традиційної — проводиться п’ятий рік поспіль — акції під назвою «Фабрика різдвяного вареника», що була започаткована в цій же громаді.


«Нам тут, у тилу, добре, затишно, комфортно, — говорить байковецький сільський голова Анатолій Кулик, — у нас не стріляють, довкола не вибухають міни. Але якщо ми забудемо про тих, кому завдячуємо миром, то втратимо Україну, втратимо незалежність. Зрештою, втратимо гідність. Саме тому ми постійно відчуваємо потребу допомогти, висловити свою вдячність нашим героям добрим вчинком, добрим словом.


У перші роки «Фабрика різдвяного вареника» діяла на базі шкільних їдалень того чи іншого села. Але коли кількість бажаючих узяти участь у її роботі постійно зростала, було прийнято рішення ліпити традиційні українські смаколики в кожному селі окремо. І це треба бачити, з яким натхненням, на якому духовному піднесенні беруть участь в акції не тільки дорослі, а й діти».