У спарингу проти «Црвени Звєзди» донецький «Шахтар» розписав «суху мирову»

02.02.2021
У спарингу проти «Црвени Звєзди» донецький «Шахтар» розписав «суху мирову»

У спарингу проти «Црвени Звєзди» донецький «Шахтар» розписав «суху мирову». (Фото з сайта shakhtar.com.)

Менше двох тижнів залишається до рестарту футбольного чемпіонату країни.

 

Із Туреччини, де нині перебувають усі учасники УПЛ, команди повертатимуться асинхронно.

 

Частина з них затримається в теплих краях практично до самого завершення зимової паузи, інші завершальну фазу підготовки проведуть у домашній атмосфері.

 

Водночас для форварда «Колоса» Євгена Селезньова турецький збір уже закінчився.

 

Знайомі з ситуацією джерела повідомляють, що головний тренер ковалівського клубу Руслан Костишин відрахував досвідченого футболіста з команди через грубе порушення ним спортивного режиму.


На радикальні дії наставник ковалівського колективу пішов після того, як «гулянки» Селезньова перетворилися на «систему». До слова, на товариський матч проти брестського «Руху» Селезньов вийшов у старті, але вже через десять хвилин сів на лаву для запасних.

 

А згодом узагалі залишив розташування команди. Детально коментувати скандальну ситуацію наставник «Колоса» не став, однак заявив, що рішення про відрахування Селезньова — це його особиста позиція.


Зауважимо, що в «Колосі» 35-річний ветеран українського футболу з’явився влітку минулого року з бажанням допомогти сільському клубу гідно виступити в Лізі Європи та перевершити рекорд Максима Шацьких, котрий зi 124 голами наразі є найкращим бомбардиром в історії українських чемпіонатів.

 

Відтоді за ковалівський клуб у національній першості ексфутболіст «Шахтаря», «Дніпра» та національної збірної України забив 5 голів (усі з пенальті) й збільшив свій сумарний голеодорський доробок у ЧУ до 116 м’ячів. Утім тепер «Цар» (так називають Євгена у футбольній спільноті) буде змушений поставити на паузу свої амбітні плани.


А свій «товарняк» iз білоруським «Рухом» підопічні Костишина завершили внічию — 2:2. Проводячи ж заключну фазу свого турецького збору у Белеку, тут «Колос», окрім «рухівців», також зіграв проти динамівців із Тбілісі (1:1) та словенського «Марібора» (2:3).


Розташовуючись на середземноморському узбережжі Туреччини достатньо близько один до одного, вітчизняні клуби по черзі випробовують тих самих опонентів.

 

Приміром, наступним після «Колоса» опонентом тбіліського «Динамо» будуть їхні одноклубники з Києва. Перебравшись з ОАЕ до Туреччини, лідер українського чемпіонату поступився болгарському «Лудогорцю» (1:2), котрий трохи раніше розписав «мирову» з «Шахтарем». У київському клубі зазначають, що друга частина їхніх зимових зборів присвячена відпрацюванню тактичних моделей.

 

Під час контрольних поєдинків в ОАЕ наставник «біло-синіх» вдавався до кадрових експериментів. Зокрема, випробовував лівого захисника Віталія Миколенка на позиції опорного півзахисника. Утім після першого спарингу динамівців у Туреччині експерти заговорили про їхню слабку гру в атаці. Приміром, у матчі проти «Лудогорця» всі три м’ячі були забиті футболістами болгарського чемпіона.


Молодий форвард «Динамо» Владислав Супряга пояснює: «Наразі готовий лише на 70—80%. Думаю, що впродовж тижня матиму стовідсоткову готовність і все буде чудово».


Так само не може похвалитися великою кількістю зимових перемог й інший флагман вітчизняного футболу. У чотирьох останніх «товарняках» «Шахтар» переважно грав унічию, перевершивши суперника («Сілекс» — 4:1) лише одного разу.