Російський «скульптор» зліпив із гною і палок символ 2021 року

05.01.2021

Минулий рік у сусідній, за порєбріком, країні відзначився дивовижними художніми шедеврами — то скульптуру Альонці, засновниці села, яке через віки перейменували в Нововоронеж, через три дні після відкриття довелося демонтувати, оскільки вона лякала своїм зовнішнім виглядом не лише дітей, а й дорослих.

 

То пам’ятник прикордоннику в містечку Новозибков, що в Брянській області, висміяли за придуркуватий вигляд охоронця та дивну породу пса, що застиг поряд із ним на якомусь обшарпаному постаменті.

 

Що цікаво, Новозибковський район межує з Білоруссю, то чи не від білорусів вирішили охоронятися брати їхні, росіяни?


Та перевершив цей парад «художніх» маразмів, як завжди, якутський «скульптор» Михайло Боппосов, що спеціалізується на ваянні монументальних «шедеврів» із... гною, тобто «навоза» по-російськи.

 

Минулоріч творець скульптур із гімна (пардон за непарламентський вислів) і палок (основи скульптур) створив символ 2021 року — Бика, і не просто собі тварину, а таку, що бореться з коронавірусом шляхом втоптування його в землю, тобто в той-таки гній.

 

Зрештою, чому дивуватися, яка країна — такі й шедеври. Сам Боппосов в інтерв’ю журналістам сказав, що присвятив скульптуру своїм ровесникам, які також народилися в рік Бика і святкуватимуть у 2021-му своє 60-річчя.


У доробку «майстра» вже були символи минулих років — Півень, а також Миша, поряд із якою стояв трон, також із гною, на якому можна було посидіти і зробити селфі (якщо б знайшлися бажаючі). На нинішній «шедевр» росіяни-користувачі соцмереж відреагували бурхливіше, ніж минулими роками: «Дожилися! Боппосов везе на презентацію своє нове творіння!». Залишається лише здогадуватися — це вони радіють таким звершенням чи обурені?