Зінченко та Ярмоленко допомагають перемагати, а Яремчук усе ближче до Серії А

05.01.2021
Зінченко та Ярмоленко допомагають перемагати, а Яремчук усе ближче до Серії А

Форвард збірної України Роман Яремчук дуже скоро може стати гравцем італійської «Роми». (Фото з сайта sport.bigmir.net.)

Новий рік приніс українським легіонерам на Туманному Альбіоні трохи більше ігрової практики, ніж зазвичай. Минулого уїк-енду хавбек «Вест Хема» Андрій Ярмоленко та захисник «Ман. Сіті» Олександр Зінченко вперше в сезоні вийшли в основі своїх команд на матчі АПЛ.


Вихід Ярмоли у старті в поєдинку з «Саутгемптоном» став не надто вдалим — 72 хвилини майже без моментів, при цьому Андрій виглядає ефективнішим, з’являючись на полі у другому таймі.


Непогано скористався своїм шансом та відсутністю конкурентів (Бенжамен Менді покараний за порушення карантинних норм, а Кайл Уокер заразився коронавірусом) вихованець «Шахтаря» Зінченко, котрий долучився до однієї результативної атаки у ворота «Челсі» та отримав доволі високі 7 балів за гру від порталу WhoScored.

 

«Трохи розчарований пропущеним голом, але головне, що ми взяли три бали в Лондоні», — поділився враженнями після гри Сашко.


Майже без пауз грають і представники іспанської Ла Ліги. Беззаперечним лідером поки є мадридський «Атлетико», котрий завдяки бомбардирським звитягам ексфорварда «Барси» Луїса Суареса переміг у чотирьох поєдинках поспіль.

 

«Матрацники» відірвались від мадридського «Реала» на 2 пункти, проте ще мають два матчі у запасі. Підопічні ж Зідана минулого тижня виграли лише одну зустріч із двох, несподівано поділивши очки з «Ельче». У кожному матчі за «Галактікос» грає зірковий голкіпер Тібо Куртуа, а українець Андрій Лунін залишається у запасі, чекаючи шансу на дебют за королівський клуб.


Досить прагматичну перемогу над «Уескою» здобула «Барселона», проте наставник каталонців Рональд Куман і не приховує, що після невдалого осіннього періоду головне зараз — результат. Капітан «блау-гранас» Лео Мессі цього разу не забив, проте досягнув знакової позначки у 750 матчів за клуб (з них 500 — у Ла Лізі).


Більше часу на перепочинок мали клуби Серії А та Першої німецької бундесліги. На Аппенінах із перемог почали новий футбольний рік усі претенденти на місця у зоні єврокубків, окрім «Лаціо», котре спіткнулось об опір «Дженоа».


Другу розгромну перемогу в останніх трьох турах здобула «Аталанта» Руслана Маліновського та підтягнулась до топ-6. 27-річний півзахисник минулого тижня вийшов лише на заміну і результативними діями не відзначився. До речі, бельгійські ЗМІ почали писати про ймовірне повернення одного з лідерів української збірної у «Генк» та можливий перехід у «Брюгге», проте дружина Руслана Роксана у соцмережах спростувала ці чутки.


Ще активніше пишуть бельгійські медіа про майбутнє нападника «Гента» та збірної України Романа Яремчука. Подейкують, що віцечемпіони Бельгії хочуть отримати з продажу Романа не менше 10 мільйонів євро, а пропозиція у 12 мільйонів від «Роми» екстренера «Шахтаря» Пауло Фонсеки їх начебто влаштовує. Тому трансфер може відбутися вже найближчим часом.


У Німеччині ж, провівши надуспішний 2020 рік та здобувши купу індвивідуальних нагород, не зупиняється польський форвард «Баварії» Роберт Левандовський, котрий своїм «дублем» допоміг мюнхенцям оформити ефектний «камбек» проти «Майнца». Тепер у Роберта 19 голів після 14 турів — найбільше серед футболістів топ-5 європейських ліг.