Кожен собі сам: як святкувала "пандемічне" Різдво британська королівська родина

30.12.2020
Кожен собі сам: як святкувала "пандемічне" Різдво британська королівська родина

Кетрін — герцогиня Кембриджська.

Пандемія ламає цьогоріч не лише плани, а й традиції. Так, британська королівська сім’я звикла зустрічати Різдво у заміському палаці королеви — Сандрінгемі.

 

Запрошеними могли бути лише члени родини, навіть існувало правило: немає обручки — нема запрошення. Родичі обмінювалися милими подарунками з іронічним, а то й досить саркастичним підтекстом, адже що можна подарувати людям, у яких є все і навіть більше.

 

Та цього року члени королівської сім’ї провели Святвечір кожен у своєму маєтку: королева Єлизавета з чоловіком святкували самі у Віндзорському замку, де вони перебувають на самоізоляції від початку пандемії; принц Чарльз із Камілою зустріли Різдво у своїй резиденції Хайгроув у Глостерширі; його син і спадкоємний принц Вільям із сім’єю святкував також у своїй резиденції — в Анмер-Холл, що в Норфолку. Звісно, родина обмінялася привітаннями та подарунками, правда, не особисто.


Напередодні свят герцогиня Кембриджська — Кетрін — згадала, як у своє перше Різдво в королівській родині переживала з приводу подарунка королеві, адже вибір презенту завжди нелегка справа, а якщо йдеться про вінценосну особу — й поготів, та ще й знаючи про традицію жартувати над членами родини...

 

Тоді Кейт вирішила піти второваною стежкою і зробити подарунок своїми руками. Звісно, це могло закінчитися катастрофою, адже сюрприз міг не вдатися або ж не сподобатися королеві.

 

Та все вийшло якнайкраще. Кетрін зготувала до святкового столу чатні за рецептом своєї бабусі, а бабуся-королева оцінила подарунок, поставивши страву на святковий стіл.


А от іншій невістці — Меган Маркл — не так повезло: у своє перше Різдво в Сандрінгемі вона подарувала королеві… іграшкового хом’ячка, який співає.

 

Єлизавета розсміялася і з притаманним британцям гумором сказала, що він може скласти компанію її коргі — улюбленим песикам. Надовго хом’ячка не вистачило...