В Тернополі виділили понад 2,5 мільйони на забезпечення обороноздатності

23.12.2020

На другій сесії новообраної Тернопільської міськради затверджено Програму забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської громади на 2021 рік.

 

Ця програма, як повідомляє пресслужба міської ради, спрямована на підвищення безпеки жителів громади та сприяння сталому функціонуванню підрозділів Збройних сил і Національної гвардії України. Зокрема, вона сприятиме матеріально-технічному забезпеченню військових формувань, розташованих на території Тернопільської громади, і забезпеченні її охорони та оборони.


Із бюджету на реалізацію програми виділено понад два з половиною мільйони гривень, які будуть спрямовані передусім на закупівлю засобів зв’язку, предметів індивідуального захисту і самооборони, форменого одягу та маскувальних засобів для забезпечення військовослужбовців, спеціальних засобів спостереження, іншого устаткування та приладів.

 

А також на проведення ремонту та відновних робіт у приміщеннях.

 

«Виконання заходів Програми дозволить підвищити обороноздатність Тернопільської міської територіальної громади, забезпечити підсилення охорони важливих (стратегічних) об’єктів і комунікацій, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, території й населення, підтримувати правопорядок у громаді. Також здійснювати належний військовий облік і підготовку громадян України до строкової військової служби, в тому числі допризовну підготовку молоді, підготовку призовників iз військово-технічних спеціальностей, здійснювати їх призов на строкову військову службу та військово-патріотичне виховання», — йдеться у відповідному рішенні сесії.