Після перемоги над Кубратом Пулєвим Ентоні Джошуа націлився на великий об’єднавчий бій

23.12.2020
Після перемоги над Кубратом Пулєвим Ентоні Джошуа націлився на великий об’єднавчий бій

Після перемоги над Кубратом Пулєвим Ентоні Джошуа націлився на великий об’єднавчий бій. (Фото з сайта sportarena.com.)

Здобувши перемогу в нещодавньому бою проти Дерика Чисори, український «супертяж» Олександр Усик став обов’язковим претендентом на чемпіонський пояс WBO, котрим володіє Ентоні Джошуа.

 

Утім британець, в активі котрого перебувають також і чемпіонські відзнаки двох інших рейтингових організацій — WBA та IBF, не поспішає на побачення з Усиком.

 

Навпаки, команда Джошуа з усіх сил працює над тим, аби домовитися про об’єднавчий бій iз володарем чемпіонського титулу WBC Тайсоном Ф’юрі. І, подейкують, перші вдалі спроби в цьому плані вже зроблені.


Нещодавно Джошуа вдало провів добровільний захист своїх численних трофеїв (поясів WBA Super, IBF, WBO, IBO), нокаутувавши в дев’ятому раунді болгарина Кубрата Пулєва, і тепер повністю зосереджений на майбутній дуелі з Ф’юрі.


Промоутер Джошуа Еді Хірн каже: «Я знаю, що обидві сторони хочуть цього бою. Тож моя робота зробити так, щоб наступним було протистояння Джошуа та Ф’юрі».


Одразу варто нагадати, що відомий британський промоутер Хірн так само опікується справами й Усика, відтак можна передбачити, що аж занадто сильно заважати об’єднавчому бою українець не буде. Однак Хірн і не виключає, що менеджери українця спробують отримати «відступні», аби той не вимагав від чемпіона обов’язкового захисту.


«Ми стоїмо на порозі проведення найбільшого поєдинку в світі боксу, і потрібно буде платити кожній організації, котра санкціонує цей бій, сотні тисяч доларів. Зараз у нас є ще й обов’язковий претендент

 

— Усик, який, iмовірно, захоче семизначну суму. Ми зробимо все можливе, аби переконатися, що в бою з Ф’юрі на кону стоятимуть усі титули. Але що ми не будемо робити — так це платити викуп і дозволяти політиці втручатися у бій, який потрібний боксу», — заявив Хірн.


Вочевидь у такий спосіб Хірн відреагував на заяву менеджера Усика Егіса Клімаса, котрий сказав, що готовий обговорити відтермінування процедури захисту, якщо команда Джошуа добре заплатить.
Сам же Усик закликав сторони до діалогу, давши водночас зрозуміти, що не хоче пере­шкоджати великому дійству.

 

«Усі чотири пояси можуть опинитися в руках однієї людини. Така можливість випадає дуже рідко. Ми всі повинні домовлятися, аби уніфікація відбулася. Я все ще хочу битися за титул з Ентоні Джошуа. Моя команда, всі учасники переговорів і всі зацікавлені сторони вже працюють над цим. Але також є багато людей, які бажають побачити бій Джошуа з Тайсоном Ф’юрі», — зазначив український боксер.


Олександр Красюк — менеджер промоутерської компанії «К2», котра від самого початку вела й продовжує займатися справами Усика на профіринзі, наголошує:

 

«Остаточне рішення в цьому непростому питанні має прийняти сам боксер, адже це його кар’єра, його життя, його вибір. А компанії та менеджери — це служби, котрі лише допомагають Усику розвивати його кар’єру».