Мюзикли, квести і бали: театри Києва запрошують дітей і дорослих відчути магію зимових свят

15.12.2020
Мюзикли, квести і бали: театри Києва запрошують дітей і дорослих відчути магію зимових свят

Святковий бал у Театрі «Сонечко». (Фото надане театром.)

Відчути атмосферу зимових веселощів, повірити у чудеса та провести час разом з усією родиною пропонують театри Києва.

 

Бо хто ж краще за них вміє фантазувати і буденність перетворювати на яскраву феєрію?! Афіші театральних закладів захоплюють різноманіттям назв і пропонують глядачам вистави  за творами як відомих класиків, так і сучасних авторів, а також авторські постановки.


Познайомитися зі Святим Миколаєм, а також на деякий час стати ним пропонує Театр «Сонечко» (Центр мистецтв «Новий український театр») у казці «Сім добрих справ Святого Миколая» (4+) за п’єсою Андрія Воробйова. Це не просто вистава, а ще й весела інтерактивна гра, в якій, аби отримати подарунок, доведеться виконати сім добрих справ.


Творити разом дива театр пропонує глядачам і в торішній прем’єрі «Майстри чудес» (4+) Марини Смілянець. Діти з батьками допомагатимуть песику Джеккі та котику Тому влаштувати для їхніх друзів — мишок Мері та Олівера — справжнє зимове свято з чудесами і магією.


В афіші театру також відомі й улюблені найменшими глядачами зимові казки «Сніг відправляється в місто...» (5+) Тетяни Макарової, «Новорічні пригоди Сніговика» (4+) і «Зимова казка» (3+) Андрія Воробйова. Окрім вистав, «Сонечко» щороку традиційно запрошує на новорічні та різдвяні бали, на яких можна одягнути карнавальний костюм, розважитися з казковими героями, поласувати смаколиками й отримати гостинці.


Театр оперети пропонує під час вистави «Вертеп. Казки Тихої ночі» (3+) всією родиною відправитися у захопливу подорож казковим і таємничим світом давніх обрядів та звичаїв наших предків, пов’язаних iз Різдвяними святами. Це авторська постановка режисера Максима Добролюбова, яку діти переглядають, зручно вмостившись на килимках та подушках просто на підлозі (перед малою сценою у фойє), що дозволяє бути активним учасником інтерактивного дійства.


Вертепний театр — традиційний український музично-ляльковий театр, який на Різдво та під час святкувань Нового року представляв глядачам історію про народження Ісуса Христа, перемежовуючи цю оповідь колядками та різноманітними сценками розважального характеру. За таким принципом діє і вистава «Вертеп. Казки Тихої ночі»: маленькі глядачі за допомогою тіньового театру дізнаються про Ісуса, почують автентичні колядки та щедрівки у виконанні бандуристки Наталі Логощук та артистів театру оперети, весело пограються з героями — Козою та Меланкою.


Також в Опереті пропонують дітям (5–10 років) пройти новорічно-різдвяний квест «Місія врятувати вистави: Снігова Королева VS Театр оперети» (автор Тетяна Зілінська). Маленькі відвідувачі разом iз Містером Ритмом i Музичною Феєю відправляться у подорож по театру, аби розвіяти чари Снігової Королеви та врятувати Книгу вистав! А по дорозі на них чекатимуть різноманітні пригоди, загадки та головоломки, після виконання яких вони отримають сюрприз!


Для глядачів, які люблять класичні музичні казки, Оперета пропонує переглянути «Білосніжку та семеро гномів» Володимира Домшинського та «Лампу Аладдіна» Сергія Бедусенка. Зверніть увагу, що на дитячі вистави в цьому театрі доступний квиток із аудіодискрипцією (для незрячих / слабозорих відвідувачів).


Театр ляльок на лівому березі Дніпра запрошує насолодитися магією музичної ялинки на прем’єрі «Казки про новорічну ялинку» (3+), автором і режисером якої є Дмитро Драпіковський. Це історія про те, як одному злодію закортіло порубати на дрова ялинку, яка створювала веселу та святкову атмосферу для мешканців лісу.

 

Глядачі спільно зі звірятами будуть рятувати магічне дерево від лиходія, а як винагороду отримають запальну дискотеку.

 

Ролі виконуватимуть: Любов Борисьонок, Євген Невинський, Павло Борисьонок, Ріта Баранова, Петро Чичук, Денис Лемайкін та інші актори театру. Окрім прем’єрної вистави, в афіші на зимову тематику: «Снігова квітка» (4+) Сергія Козлова, «Снігурчин концерт» (3+) Сергія Єфремова, «Новорічні пригоди» (4+) Володимира Гайдая і «Новорічний гармидер» (3+) Дмитра Драпіковського.


Прем’єру презентує і Театр ля­льок на Грушевського — мюзикл для сімейного перегляду «Попелюшка. Новорічний бал» (4+) за Шарлем Перро у постановці Ігоря Федірка. Це добре відома казка про прекрасну дівчину на ім’я Попелюшка, котра вірила у своє щастя, чекала на нього, і доля усміхнулася їй: вона потрапила на бал, зу­стріла Принца і пізнала взаємне кохання! У мюзиклі глядачі почують зухвалі арії Мачухи та її горе-доньок, кумедні куплети наївного Короля та проникливі пісні Попелюшки і Принца (композитор Володимир Шікало).


Також театр чекає глядачів на новорічно-різдвяне дійство за мотивами української народної казки «Різдвяна рукавичка» (3+), «Казку для маленького зайчика» (3+) за казками Сергія Козлова та виставу «Мороз-Морозенко» (4+) Дмитра Драпіковського. Перед кожною виставою запланована драйвова інтерактивна інтермедія «Снігомен шукає новорічний настрій».


Ще одна передноворічна прем’єра — «До кого приходить Святий Миколай» (6+) — у Театрі юного глядача. В основі вистави лежить твір Олени Каретник «Тільки диво», за яким у 2019 році вона зняла однойменний фільм. Це історія хлопчика Северина та його сестри Аніки, які готові на все заради порятунку хворого батька Ніка, посприяти одужанню котрого може хіба що диво. Але надія є, адже події розгортаються у переддень свята Миколая. Це казка про дружбу, любов та чудеса, бо магія зимових свят всесильна!


Театр на Липках запрошує також на перегляд новорічних пригод лісових звірят «Де знайти ялинку?» (4+) Сергія Козлова, музичну казку «Снігова Королева» (7+) Ганса Крістіана Андерсена та казку-феєрію «Дванадцять місяців» (7+) Самуїла Маршака.