Дебютант єврокубків «Епіцентр-Подоляни» довше за всіх протримався у Кубку Виклику

11.12.2020
Дебютант єврокубків «Епіцентр-Подоляни» довше за всіх протримався у Кубку Виклику

У рік свого єврокубкового дебюту «Епіцентр-Подоляни» дійшов до чвертьфіналу Кубка виклику. (Фото з сайта fvu.in.ua.)

Від самого старту волейбольного Кубка Виклику в чоловіків сумнозвісний коронавірус руйнував як міг усі плани організаторів.

 

Спочатку через велику кiлькiсть інфікованих iз розіграшу знявся сербський «Партизан», якому належало помірятися силами в 1/16 фіналу з українським дебютантом єврокубків — «Епіцентр-Подоляни».

 

Згодом вірус перегородив турнірну стежку львівському «Барком-Кажани», не давши йому шансу на реванш після поразки бухарестському «Динамо» в першому матчі 1/16 фіналу Кубка Виклику.


Після такого погрому вірусом турнірної сітки в Європейській конфедерації волейболу вирішили кардинальним чином змінити регламент турніру, відмовившись від двоматчевої моделі. Замість традиційних роз’їздів ЄКВ постановила перевести Кубок Виклику в режим групових турнірів iз матчами на виліт. Тож 16 колективів розділили на чотири «пульки», для кожної з яких визначили свою «бульбашку».


Новачок української суперліги — «Епіцентр-Подоляни» — зголосився стати господарем одного з таких ізольованих квартетів. До Городка, що на Хмельниччині, зі сподіваннями вибороти в протистоянні з місцевою командою путівку до півфінальної стадії приїхали естонська «Сааремаа», чеська «Прага» та португальський «Спортинг».


На правах господаря «подоляни» натхненно розпочали дводенний мінітурнір.


Граючи проти «Сааремаа» свій дебютний поєдинок на євроарені, підопічні наставника Юрія Мельничука не без проб­лем, однак все ж переграли гостей з Естонії — 3:2 — i вийшли до чвертьфіналу КВ.


Щоправда, під час цього запеклого протистояння отримав травму один iз лідерів української команди Владислав Діденко. Замінити ключову персону наставнику було ніким, тож у матчі чверть­фінальної стадії проти «Праги» «подоляни» не мали можливості показати свою найкращу гру. Як результат, суперник iз Чехії «під нуль» узяв матч, точно вказавши місцевій команді на її слабкі сторони.


Утім «Епіцентр-Подоляни» лише розпочинає своє велике волейбольне плавання. Узявши під свою опіку, окрім важкої атлетики, ще й ігрові види спорту, президент клубу Олександр Герега пообіцяв створити в Городку — його рідному місті — волейбольну команду рівня Ліги чемпіонів.


Поки ж — у рік свого міжнародного дебюту — «подоляни» можуть похвалитися участю в чверть­фіналі третього за силою єврокубкового турніру.


Щодо Ліги чемпіонів, то в нинішньому сезоні свої сили в ньому випробовували одразу дві жіночі команди — южненський «Хімік» i «Прометей» із Кам’янського. Дістатися групового раунду змагань вони не змогли. Так само вибули обидві команди вже й iз розіграшу Кубка ЄКВ.

 

На стадії 1/16 фіналу чинний чемпіон iз Южного поступився потужному «Галатасараю», а амбітний новачок суперліги з Дніпропетровщини не знайшов аргументів у протиборстві з румунською «Тірговіште».