Нова Тернопільська ОДА: «ЄС» і «Батьківщини» йдуть в опозиції до «свободівця»

27.11.2020
Нова Тернопільська ОДА: «ЄС» і «Батьківщини» йдуть в опозиції до «свободівця»

Михайло Головко. (Фото з сайта Тернопільської обласної ради.)

Головою Тернопільської обласної ради голосами 38 депутатів iз 62 присутніх обрано представника ВО «Свобода» Михайла Головка (прикметно, що інших кандидатів на цю посаду не висували).

 

Михайлові Голов­ку — 37 років, уродженець села Токи Підволочиського району Тернопільської області. Освіта — вища економічна, крім цього, у 2012 році отримав диплом за спеціальністю «Правознавство» у київській Міжрегіональній академії управління персоналом.

 

З 2001­го по 2012 рік займався організацією суспільно­громадських заходів та приватним підприємництвом. Із 2002­го — член Всеукраїнського об’єднання «Свобода», у 2006­му очолив Тернопільську міську організацію цієї партії. 2006—2012 рр. — депутат Тернопільської міської ради. 2012­го був обраний депутатом ВР по одному з одномандатних округів Тернопільщини.

 

На позачергових виборах у 2014­му — вдруге обраний нардепом по тому ж виборчому округу № 164. Минулого року балотувався втретє, але з розривом у 413 голосів поступився перемогою на окрузі представникові «Слуги народу».

 

Розклад політичних сил у Тернопільській обласній раді, якою керуватиме Головко, виглядає так: «Європейська солідарність» — 22,55% (17 мандатів), «Свобода» — 16,45% (13 мандатів), «За майбутнє» — 14,99% (12 мандатів), «Слуга народу» — 10,10% (8 мандатів), «Батьківщина» — 9,71% (8 мандатів), «Довіра» — 6,5% (6 мандатів).

 

Так от, після оголошення результатів таємного голосування за кандидатуру Головка на посаду голови ради, представники «ЄС» і «Батьківщини» повним складом залишили сесійну залу і більше до неї не поверталися.

 

Відтак цього ж дня було оприлюднено заяву представників «Європейської Солідарності» у Тернопільській обласній раді, яка починається словами: «Наша команда «Європейської Солідарності» у Тернопільській обласній раді спільно з політичною партією «Батьківщина» переходить в опозицію сформованій проросійській коаліції, яку утворили політсили «Свобода», «За майбутнє», «Довіра» та «Слуга народу».

 

Треба зазначити, що першим заступником «свободівця» Михайла Головка став представник партії «За майбутнє» Володимир Болєщук, а заступником — представник «Слуги народу» Ігор Сопель. Ось такий «цікавий» початок роботи новообраної обласної ради. Схоже, що конструктиву і злагодженої роботи не буде, але і нудно на сесіях не буде теж.